Pensie de invaliditate pentru voluntarii ISU care suferă accidente Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 191 Vizualizări

Pensie de invaliditate pentru voluntarii ISU care suferă accidente

Voluntarii care intervin în situații de urgenţă, care salvează vieți, vor beneficia de pensii de invaliditate dacă suferă un accident în timpul intervențiilor și își pierd total sau parțial capacitatea de muncă. Potrivit unui proiect de lege elaborat de UDMR și adoptat marți, 26 iunie, în calitate de for decizional de Camera Deputaților, se consideră accident de muncă dacă persoanele care au contracte de voluntar suferă un accident în timpul intervențiilor în situații de urgență.

„Legislația actuală este incompletă în această privință, deoarece numai angajații cu contract de muncă beneficiază de o pensie de invaliditate dacă suferă accidente de muncă și își pierd, total sau parțial, capacitatea de a munci”, a declarat deputatul Csép Andrea Eva, secretar al Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din Camera Deputaților

”Proiectul de lege elaborat de UDMR este conceput să rezolve această problemă, deoarece considerăm inacceptabil faptul că, dacă se produce o tragedie în timpul unei intervenții de urgență și cineva își pierde temporar sau complet capacitatea de muncă, să nu beneficieze de sprijin, numai pentru că lucrează ca voluntar și nu primește un salariu. Modificarea legislativă vizează, de asemenea, voluntarii SMURD care intervin dacă se produce un accident dar am inclus și acei voluntari din situații de urgență care suferă un accident în timpul pregătirii și formării”, a subliniat Csép Éva Andrea, inițiatorul proiectului de lege.

În cadrul lucrărilor din comisiile de specialitate, proiectul Uniunii a fost prezentat și susținut de deputații Csép Andrea Éva și Vass Levente. Proiectul de lege adoptat intră în vigoare după publicarea sa în Monitorul Oficial.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE