Raportul ANI despre Niculae Havrileţ, anulat de Instanţa Supremă Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1812 Vizualizări

Raportul ANI despre Niculae Havrileţ, anulat de Instanţa Supremă

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România i-au dat dreptate fostului preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ, în procesul pe care acesta l-a intentat Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), care în februarie 2015 a întocmit un raport potrivit căruia şeful ANRE ar fi fost incompatibil.

Ce prevede sentinţa definitivă

Sentinţa Instanţei Supreme a fost dată în data de 20 iunie 2018 şi este publicată pe site-ul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România, www.scj.ro.

„Respinge cererea recurentului-reclamant Niculae Havrileţ, privind sesizarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene. Admite recursul declarat de reclamantul Niculae Havrileţ împotriva sentinţei civile nr. 1980 din 2 iulie 2015, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi, rejudecând: Admite cererea de chemare în judecată, formulată de reclamantul Niculae Havrileţ, în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate. Anulează Raportul de evaluare nr. 8443/G/II din 27 februarie 2015, emis de pârâtă. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 20 iunie 2018”, se precizează în sentinţă.

Raport cusut cu aţă albă

În februarie 2015, Biroul de presă al ANI anunţa următoarele: „Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor de către Havrileţ Niculae, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), întrucât începând cu data de 6 iunie 2012, deţine, simultan cu funcţia de preşedinte cu rang de secretar de stat al ANRE, şi funcţia de director general al SC Gascop SRL, societate al cărei obiect de activitate se desfăşoară în sectorul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale, ori în orice alte domenii care se află în competenţa ANRE.“

Concluzia raportului a fost contestată la momentul respectiv de Niculae Havrileţ.

„Mi-am dat demisia din funcţia anterioară imediat ce am fost numit în funcţia actuală. Nu cunosc ce situaţie a determinat această decizie. Voi contesta în instanţă”, spunea, în februarie 2015, Niculae Havrileţ.

Alex TOTH

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE