Share

Home / Cultură / Teatrul Național Târgu Mureș, spectacole în colaborare cu Republica Moldova și Franța
Sursă foto: www.diez.md

Teatrul Național Târgu Mureș, spectacole în colaborare cu Republica Moldova și Franța

Stagiunea 2018/2019 va aduce publicului târgumureșean două proiecte speciale pe scena Teatrului Național Târgu Mureș: spectacolul „Bal mascat cu Miss Liberty la New York“, de Mircea M. Ionescu, în regia lui Kincses Elemér va fi realizat în parteneriat cu Teatrul Național „Mihai Eminescu“ din Chișinău, iar „Nu mă uita!“, spectacol pluridisciplinar, în regia lui Laurent Schuh, va reprezenta un parteneriat cu compania pariziană Les Arts Et Mouvants.

Premieră în patru orașe

Nicu Mihoc, directorul artistic al Companiei „Liviu Rebreanu“, a vorbit despre cele două proiecte în cadrul unei conferințe organizate cu ocazia deschiderii noii stagiuni. „Avem o colaborare specială cu Teatrul Național din Chișinău. O să începem repetițiile pe 1 octombrie. Premiera va avea loc aici, la Chișinău, la Alba Iulia și București. Data premierei o vom stabili în următoarea perioadă pentru că finanțarea a venit târziu, cei de la Chișinău au intrat într-un proiect la care vor avea premiera în toamnă, după care vom începe repetițiile aici. În distribuție vor fi șase actori ai Companiei „Liviu Rebreanu“ și patru actori de la Chișinău, printre care Diana Secară, Anatol Durbală și Petru Hadârcă, de asemenea, director general al Teatrului din Chișinău“, a precizat Nicu Mihoc.

Spectacol în patru limbi

Referitor la spectacolul „Nu mă uita!“, directorul artistic al Companiei „Liviu Rebreanu“ a declarat: „O să jucăm acest proiect în patru limbi și vor participa atât actori ai companiei române, cât și ai celei maghiare. Pregătirile pentru producție vor începe la finalul lunii martie 2019, iar în mai vom avea premiera.“

Andrei VORNICU

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Foto: Bogăția lucrului de mână, etalată la Balul Însuraților din Reghin

Pe lângă cântecul și jocul popular, elemente esențiale ale Balului Însuraților, eveniment cultural tradiţional unic …

Share
Share