„10 pentru siguranţă!” – Copiii şi telefoanele mobile Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 128 Vizualizări

„10 pentru siguranţă!” – Copiii şi telefoanele mobile

Campania „10 pentru siguranţă!”, derulată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, vă invită să vă gândiţi azi la telefonul mobil şi siguranţa copilului dumneavoastră.

Potrivit responsabililor campaniei, care are ca scop reamintirea unor măsuri pentru siguranţa copiilor şi a familiei, „este deja o obişnuinţă ca cei mici să aibă telefoane mobile, şi încă nu de orice fel”, aceasta fiind opţiunea părinţilor care „fie cedează rugăminţilor, fie doresc ca fiul/fiica lor să nu fie „mai prejos” decât alţii, fie cred că este mai în siguranţă copilul lor dacă îl pot controla oricând.”

Recomandări transmise de poliţişti:

– Vă invităm însă să vedeţi problema şi altfel. Acum e vacanţă. În primul rând, telefonul purtat când se duc la joacă, îi încurcă pe copii, au mari şanse să îl strice. Apoi ideea de a merge afară la joacă nu are nimic în comun cu a sta tot „pe telefon”, eventual participând la un soi de competiţie „al cui telefon e mai grozav”. Când începe şcoala, e doar un mijloc de a-l distrage de la ce are de făcut.

– Afară, în drum spre şcoală sau chiar la şcoală, copiii (nu doar ei) au tendinţa de a îşi afişa lucrurile cu care se mândresc. Ori acest lucru presupune şi un risc: acela de a fi văzut de alţi copii/adolescenţi sau adulţi rău intenţionaţi, iar copilul este o ţintă uşoară! Nu doar că poate rămâne fără telefon, dar poate trece printr-o experienţă negativă care îl poate marca!

– Da, ne gândim la siguranţa pe care le-o dă părinţilor, confortul de a-l putea suna oricând. Dar putem găsi alte soluţii: în vacanţă, putem stabili alte reguli, printre care respectarea unei ore de întoarcere acasă, unde poate fi sunat, sau păstrarea legăturii cu vreun părinte/vecin care este în general acasă sau afară cu copiii.

– Când e la şcoală, dacă e vreo problemă deosebită, legătura cu învăţătoarea sau diriginta este la îndemână, iar dacă a ajuns acasă poate fi verificat pe telefonul fix sau pe mobilul lăsat acasă.

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE