Împrumut de 17 milioane de lei pentru Târnăveni Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 296 Vizualizări

Împrumut de 17 milioane de lei pentru Târnăveni

Aleşii locali ai municipiului Târnăveni au aprobat, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, contractarea unei finanţări nerambursabile interne în valoare de 17.024.000 de lei, cu o maturitate de 15 ani, pentru realizarea investiţiilor publice de interes local.

Proiecte importante

Banii vor fi utilizaţi pentru finanţarea unor proiecte cum ar fi: „Modernizare străzi în municipiul Târnăveni” (12.315.000 de lei), „Alimentare cu apă potabilă a cartierului Botorca din municipiul Târnăveni” (2.301.000 de lei), „Reabilitarea clădirii Primăriei Municipiului Târnăveni în scopul creşterii eficienţei energetice” (1.486.000 de lei) şi „Reabilitarea clădirii la sectorul Servicii Dezvoltare Publică-Clădiri” (922.000 de lei).

„Serviciul datoriei publice locale al bugetului nostru local pentru cele două împrumuturi contractate la această dată, intern şi extern, determină un grad de îndatorare al bugetului local de circa 6%, deci sub plafonul stabilit de lege de 30%”, a precizat jrs. Nicolae Sorin Megheşan, primarul municipiului Târnăveni.

Termen de rambursare de 15 ani

Contractarea împrumutului a fost avizată pozitiv de ec. Rodica Muth, director executiv al Direcţiei Economice din cadrul Primăriei municipiului Târnăveni.

„Pentru stabilirea unor parametri cât mai avantajoşi, s-au efectuat simulări în care s-au avut în vedere dobânzile practicate pe piaţa bancară la această dată – s-au aplicat pentru dobânzi valorile ROBOR 6M care la data de 21 iunie 2018 este de 3,07% pe an – s-a avut în vedere acelaşi termen de rambursare de 15 ani, la fel ca şi la împrumuturile aflate în derulare, o perioadă de graţie de doi ani, în care se plătesc doar dobânzi şi comisioane, o perioadă de rambursare de 13 ani, în care se plătesc dobânzi, comisioane şi rata de credit, şi s-a constatat că serviciul datoriei publice locale al bugetului nostru local care va include şi împrumutul care urmează a se contracta va determina creşterea gradului de îndatorare al bugetului local, dar se va situa tot sub plafonul stabilit de lege”, a precizat ec. Rodica Muth.

Datoria, rambursată din venituri proprii

Totodată, directorul executiv al Direcţiei Economice din cadrul Primăriei municipiului Târnăveni a mai menţionat că „pentru toate obiectivele de investiţii care vor fi finanţate din împrumut sunt întocmite şi aprobate documentaţiile tehnico-economice”, iar „datoria publică locală reprezintă o obligaţie generală care trebuie rambursată, conform acordurilor încheiate, din veniturile proprii ale unităţilor administrative-teritoriale împrumutate.”

„Datoria publică locală reprezintă o obligaţie generală care trebuie rambursată, conform acordurilor încheiate, din veniturile proprii ale unităţilor administrative-teritoriale împrumutate. Contractarea şi garantarea de împrumuturi pe termen scurt, mediu şi lung pentru realizarea de investiţii publice de interes local precum şi pentru refinanţarea datoriei publice locale, de către autorităţile administraţiei publice locale se efectuează numai cu avizul Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale, şi în conformitate cu prevederile Legii 273/2006 privind finanţele publice locale”, a arătat ec. Rodica Muth.

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE