Share

Home / Administratie / Hărţile de inundaţii, introduse în PUZ-urile și PUG-urile localităţilor din Mureş

Hărţile de inundaţii, introduse în PUZ-urile și PUG-urile localităţilor din Mureş

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit vineri, 2 noiembrie, la sediul Instituției Prefectului – Județul Mureș, pentru o analiză a stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor.

Au participat reprezentanți ai următoarelor instituții: Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș, Administrația Bazinală de Apă Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al Județului Mureș, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare – Unitatea de Administrare Mureș a Filialei Teritoriale de Îmbunătățiri Funciare Mureș-Oltul Superior, Direcția Silvică Mureș și Garda Forestieră Județeană Mureș.

Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a subliniat importanța finalizării de urgență a lucrărilor în derulare, mai ales acolo unde s-au și alocat fondurile necesare în acest sens.

”În această dimineață mi-au fost prezentate rezultatele controlului asupra stării tehnice și funcționale a construcțiilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundațiilor dar și stadiul realizării investițiilor pe aceste lucrări. Am aprobat aceste procese verbale și măsurile pentru cheltuirea banilor care sunt alocați în acest an pentru finalizarea acestor lucrări și, mai ales, a banilor aprobați prin Hotărâre de Guvern în urma dezastrelor din cursul acestei veri. Aici vorbim despre pârâul Valea Cărbunarilor, de la Vânători și comuna Lunca Bradului, care a și obținut autorizația pentru demararea lucrărilor”, a declarat prefectul Mircea Duşa.

Totodată, prefectul județului Mureș a dispus informarea primăriilor în vederea introducerii în PUZ-uri și PUG-uri a hărților de inundații, astfel încât în zonele inundabile să nu se mai elibereze autorizații de construcție.

(Redacţia)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Au pus în pericol circulaţia pe drumurile publice!

Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş a remis vineri, 14 iunie, un …

Share
Share