Share

Home / Comune / Nou steag aprobat pentru comuna Vătava

Nou steag aprobat pentru comuna Vătava

Conform hotărârii publicate în Monitorul Oficial în data de 7 noiembrie, prim-ministrul Vasilica-Viorica Dăncilă a aprobat modelul noului steag al comunei Vătava din județul Mureș.

Modelul steagului comunei este format dintr-o pânză dreptunghiulară cu proporția între lungimea și lățimea drapelului de 2/3, de culoare galbenă, cu bordură roșie. Stema, amplasată central, se compune dintr-un scut triunghiular cu marginile rotunjite, tăiat. În partea superioară, în câmp roșu, se află un fluier de aur așezat oblic, flancat de două capete de berbec de aur cu coarne de argint, în vârful scutului, în câmp albastru, se află o vâltoare de argint, iar scutul este timbrat de o coroană murală de argint cu un turn crenelat.

În partea superioară, central, pe fondul de culoare galbenă, este inscripționat cu majuscule rangul localității (Comuna), iar în partea inferioară, central, denumirea unității administrativ-teritoriale (Vătava), ambele pe fond de culoare neagră.

Ce semnifică elementele însumate?

Fluierul semnifică tradiția culturală a zonei reprezentată de „Ansamblul de Fluierași și Băcițe”, capetele de berbec simbolizează oieritul, ocupația tradițională a locuitorilor, vâltoarea este reprezentativă pentru meșteșugurile tradiționale, cel al pivelor și al vâltorilor, precum și cel al țesăturilor locale, bătute și spălate în vâltori.

Coroana murală de argint cu un turn crenelat semnifică faptul că localitatea are rangul de comună, culoarea roșu a bordurii steagului simbolizează vitalitatea, generozitatea, dragostea și acțiunea, iar culoarea galben a steagului este simbolul forței, al curățeniei și bogăției plaiurilor.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Explorează natura prin intermediul proiectului „Școala de mers pe munte”

Iulian Gabor, coordinator proiecte în cadrul Asociației Tășuleasa Social a făcut miercuri, 5 iunie, un …

Share
Share