Mesajul primarului municipiului Sighişoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, cu ocazia Zilei Naţionale a României Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 258 Vizualizări

Mesajul primarului municipiului Sighişoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, cu ocazia Zilei Naţionale a României

Vă prezentăm, în rândurile de mai jos, mesajul primarului municipiului Sighişoara, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Ziua de 1 decembrie, Ziua Națională a României, este înscrisă în calendare şi în inima fiecărui român ca o zi sfântă, reprezentând cea mai mare sărbătoare naţională a poporului nostru.

În urmă cu 100 de ani, în acea zi devenită istorică, la 1 decembrie 1918, s-a înfăptuit Unirea cea Mare de la Alba-Iulia, vis multisecular pentru care au luptat şi s-au jertfit nenumărate generaţii de înaintaşi.

Realizarea statului naţional român modern, prin unirea Moldovei şi a Ţării Româneşti, în anul 1859 a reprezentat obiectivul spre care s-au orientat românii cu toate speranţele lor.

Această sărbatoare are pentru noi învăţăminte care trebuie să ne ghideze în viitor. Dorinţa de unire şi stăruinţa în a o transforma în realitate rămân pentru generaţiile de astăzi ale României un exemplu de solidaritate, încredere şi perseverenţă.

La această dată, fiecare român, dintr-un firesc sentiment de mândrie naţională, cinsteşte înaintaşii neamului şi pe toți cei care au luptat pentru unitatea şi demnitatea naţiunii române.

Fie ca această sărbătoare să ne găsească uniţi, iar idealurile strămoşilor noştri să devină realitate.

În anul în care aniversăm Centenarul Marii Uniri, vă urez tuturor celor care simţiţi româneşte să aveţi tăria de a vă asuma trecutul şi înţelepciunea de a face din tradiţie şi din prezent premisele unui viitor mai bun şi mai prosper.

La Mulţi Ani, România! La mulţi ani, români!”

Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, primarul municipiului Sighișoara

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE