Activităţi de cercetare, la Zoo Târgu-Mureş? Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 387 Vizualizări

Activităţi de cercetare, la Zoo Târgu-Mureş?

Aleşii locali ai municipiului Târgu-Mureş vor decide, într-o şedinţă viitoare de lucru, cu privire la oportunitatea angajării, pe Fundația Târgu-Mureș Zoo, a două persoane pentru dezvoltarea de activități educaționale și a unei persoane pentru desfășurarea activităților de cercetare, conservare specii de animale şi activități veterinare în cadrul Grădinii Zoologice.

Obiectiv vizitat anual de peste 300.000 de turişti

Proiectul de hotărâre se află publicat pe site-ul Primăriei municipiului Târgu-Mureş, www.tirgumures.ro, şi prevede alocarea din bugetul local a sumei de 250.000 de lei pentru susținerea activității cultural-științifice și educaționale la Grădina Zoologică, precum şi a sumei de 200.000 de lei pentru acoperirea costurilor salariale pe anul 2019 pentru cei trei angajaţi noi.

Iniţiatorul proiectului, consilierul local Vajda György (UDMR) a precizat că Grădina Zoologică Târgu-Mureș „este cel mai vizitat obiectiv turistic, educațional și cultural din județul Mureș cu peste 300.000 de vizitatori anual”, motiv pentru care „trebuie găsite soluțiile legale și financiare pentru susținerea activității cultural-științifice și educaționale care contribuie la promovarea orașului Târgu-Mureș în țară și peste hotare.”

Volum mare de muncă, personal „la limita de avarie”

Un alt argument amintit de consilierul local Vajda György este prevederea din Legea nr. 191/2002 a a grădinilor zoologice si acvariilor publice din România potrivit căreia organizarea în incinta acestora de activități cultural-științifice și educaționale este obligatorie.

„Deoarece numărul personalului angajat este la această dată foarte redus și activitatea Grădinii Zoologice Târgu-Mureș – cea mai renumită din România – se desfășoară la limita de avarie, precum și volumul mare de muncă necesară, susținem sprijinirea acestuia prin angajarea personalului cu pregătire adecvată pentru desfășurarea acestor activități. Totodată, menționăm că Grădina Zoologică prin colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean, cu Agenția de Protecția Mediului precum și cu alte organizații neguvernamentale anual organizează peste 80 de activități cu scop educațional și științific”, a explicat iniţiatorul proiectului.

55 de ani de activitate

În acest an, Grădina Zoologică din Târgu-Mureş va împlini 55 de ani de activitate, prilej cu care consilierul local Vajda György propune organizarea „unui eveniment cu invitați din țară și străinătate, pentru promovarea municipiului Târgu Mureș, a județului Mureș, a României și a Grădinii Zoologice Târgu-Mureș.”

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE