Home / Administratie / Conexiune de mare viteză Tîrgu Mureș-Budapesta?

Conexiune de mare viteză Tîrgu Mureș-Budapesta?

Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, a susținut joi într-o conferință de presă că militează pentru ca acordul între Ungaria şi România rețeaua de cale ferată de mare viteză tip TGV, proiectată a fi construită între Budapesta şi Cluj-Napoca, să fie prelungită până la Tîrgu Mureș.

“Eu cred că ar fi foarte important ca Tîrgu Mureșul să fie legat de acest tronson de cale ferată și cred că, deși avem autostrăzi, cel mai rapid mod de a ajunge undeva este calea ferată rapidă și cred că județul Mureș merită să aibă o legătură directă cu partea vestică a Europei și astfel dăm alte posibilități de dezvoltare acestui județ. Este o intenție și vom face demersuri pe toate căile ca să modificăm acest proiect prin prelungirea până la Tîrgu Mureș”, a afirmat acesta.

Vă reamintim că Péter Szijjártó, ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior al Ungariei, a anunţat în urmă cu aproape un an că guvernul ungar a aprobat un buget de un miliard de forinţi pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru linia de cale ferată dintre Budapesta şi Cluj-Napoca. (L. V.)

1 comentariu

  1. Poate că mai realist ar fi sa se inceapă demersuri pantru reabilitarea și electrificarea căii ferate Războieni-Deda și construcția unui segment Tg mures Sighișoara. Linie de mare viteza nu are Ungaria și nici chiar Austria. Toate sunt linii normale, e drept că trenurile merg și cu 160 km la oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Un nou început politic pentru deputatul Doru Oprișcan

Deputatul mureșean Doru Oprișcan, fost membru al PNL și ALDE, s-a alăturat Partidului Puterii Umaniste …