Selecția pentru Centrul Național Olimpic, o acțiune de succes Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 180 Vizualizări

Selecția pentru Centrul Național Olimpic, o acțiune de succes

Organizată de către Federația Română de Lupte, acțiunea de selecție desfășurată la Centrul Național Olimpic de Lupte Libere pentru Juniori inaugurat la începutul lunii noiembrie a anului trecut la Târgu-Mureș poate fi considerată una de succes. Coordonată de către Alex Ballai, vicepreședinte al Federației Române de Lupte și președintele secției de lupte al CS Mureșul Târgu-Mureș, împreună cu Gyarmati Ferenc jr., arbitru internațional la nivel olimpic și director executiv al centrului, din comisia de evaluare au mai făcut parte antrenorii Boris Sava, din Republica Moldova, multiplu campion mondial la categoria 62 kilograme (pentru URSS), Ladislau Simon jr. și Fazakas Csaba, de la cluburile târgumureșene Mureșul și CSȘ. Arbitrii au fost amintitul Gyarmati Ferenc jr. și Vlad Dragoș, ambii și antrenori la CSȘ Târgu-Mureș.

 

Concurență pentru membri deja aflați la centru

La concursul de selecție, alături de cei 18 sportivi afșați deja în Centru la cele nouă categorii au mai venit aproape 40 de pretendenți pentru a face parte din acest centru. Aceștia au venit de la cluburi din București, Cluj, Brașov, Mangalia, Timișoara, Lugoj, Reșița, Amara, Călărași, Galați, Republica Moldova, sortivi care vor fi curând naturalizați, precum și de la cele trei cluburi din județul Mureș, CS Mureșul și Cluburile Sportive Școlare din Târgu-Mureș și Reghin.

Acțiunea a fost organizată pentru luptătorii născuți între anii 2004 și 2006, iar condițiile de bază au fost acceptul cluburilor, a antrenorilor și părinților, pentru cei care ar fi necesar transferul pe linie școlară la o școală din Târgu-Mureș.

Întrecerile s-au desfășurat după sistemul turneu, fiecare cu fiecare, la fiecare categorie sportivii având câte trei sau patru meciuri de două reprize a câte două minute. Fiecare deja component al centrului a avut astfel pentru a-și păstra locul doi sau trei adversari la categoria lor. Inițial, câștigătorii și cei clasați pe locurile secunde la fiecare categorie vor face parte din cadrul centrului, dar decizia o va lua până la data de 1 februarie comisia, în urma analizei evoluțiilor și a filmărilor video a partidelor. Aceștia trebuie să țină cont și de faptul că sportivii se află la o vârstă la care trecerea de la o categorie de greutate la alta se poate petrece în timp foarte scurt.

Un lucru îmbucurător pentru cluburile mureșene este acela că din cei 18 selectați inițial 7 provin de la cele trei cluburi amintite ale județului. Rezultatele finale ale selecției pot fi însă diferite de cele obținute în cadrul întrecerilor, din motivele amintite.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE