FOTO: Protest studenţesc la UMFST Târgu-Mureş Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 735 Vizualizări

FOTO: Protest studenţesc la UMFST Târgu-Mureş

Câteva sute de studenţi ai Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) din Târgu-Mureş au protestat vineri seara, în curtea universităţii, împotriva unor măsuri organizatorice dispuse de conducerea instituţiei.

Redăm, în rândurile de mai jos, comunicatul de presă remis de studenţii care au organizat respectivul protest:

„Câteva sute de studenţi au ieşit afară să îşi manifeste într-un mod paşnic dezacordul, frustrarea și surprindera faţă de direcţia spre care se îndreaptă universitatea lor. Schimbarea regulamentelor examenelor scrise cu două săptămâni înaintea începerii sesiunii, comunicarea aproape inexistentă cu studenții, faptul că numărul burselor a scăzut dramatic după fuziunea cu fosta Universitate „Petru Maior” din Târgu-Mureş (deşi nu acest lucru a fost promis înaintea fuziunii), catastrofalul imn UMFST apărut pe YouTube sunt doar câteva lucruri care îi nemulţumesc pe studenţi.

Studenţii consideră că drepturile lor au fost încălcate în mai multe rânduri, iar vocea lor nu este ascultată, ba chiar ignorată de conducerea instituţiei.

Dorinţa conducerii de a face performanţă se rezumă la regulamente inutile şi rezultate catastrofale ale centrului universitar la Examenul de Rezidenţiat din 2018.

Prin cuvintele unui coleg de al nostru putem să evidențiem cel mai bine situația actuală: „Se vorbește despre stabilitatea instituțională, dar nu se vorbește despre faptul că v-ați trezit să schimbați regulamentul în mijlocul examenelor din presesiune. Se vorbește despre reforma curiculară, dar nu se vorbește despre faptul că majoritatea studenților nu sunt de acord cu examinarea actuală. Nici profesorilor nu le convine. Se vorbește despre examinare uniformizată, dar nu se vorbește despre faptul că studenții celor trei linii de predare învață din bibliografie total diferită.”

Noi, studenţii din cadrul UMFST dorim o schimbare în bine mai ales a mentalităţii procesului de învăţământ din Târgu-Mureş, care tinde să îşi piardă presitigiul de altădată. Ne pasă de viitorul nostru şi de pacienţii pe care îi vom îngriji, dorim o insituţie care să ne ajute să devenim medici, farmacişti şi asistenţi medicali de calitate, dedicaţi profesiei lor pentru un viitor mai bun al sistemului sanitar din România.

Credem în noi, şi credem în puterea noastră de a schimba lucrurile în bine.”

(Redacţia)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE