Aproape sigur, impozitul pe venit va rămâne autorităților locale Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 279 Vizualizări

Aproape sigur, impozitul pe venit va rămâne autorităților locale

În noua sesiune parlamentară, UDMR va susține în continuare proiectul de lege privind impozitul pe venit, care în opinia parlamentarilor uniunii ar trebui să rămână 100% la dispoziția autorităților locale.

“A fost solicitarea noastră încă din 2017, văd că aici lucrurile sunt mai simple, guvernanții acceptă să rămână impozitul pe venit 100% la nivelul autorităților locale, e o discuție cât la sută merge la municipii și comune și cât merge la județ și după ce formulă, după ce criterii se face redistribuirea și echilibrarea bugetelor locale? Pentru că sunt autorități locale unde nu există venituri suficiente pentru administrație și județele trebuie să aibă o posibilitate de a decide prioritățile în județ, aici mai sunt niște discuții. Dar în ceea ce privește impozitul pe venit să rămână 100% la nivel local, am înțeles că nu mai sunt probleme. Trebuie să vedem cum găsim o soluție astfel încât să fie cât mai puține autorități locale, comunități care trebuie să primească redistribuire, reechilibrare, fiindcă acest lucru înseamnă că trebuie să iei de undeva, ori iei din TVA aceste sume, ori introduci o limită superioară pentru acele autorități care au sume mari. De exemplu, în București, sectoarele au undeva în jur de 9.000 și ceva de lei/cetățean, e mult mai mare decât în județele unde e la 1.200-1.500 și nu cred că un bucureștean valorează de aproape 10 ori mai mult decât unul dintr-o comună din Mureș sau din orice altă localitate. De aceea trebuie găsit acel echilibru prin care veniturile obținute de autoritățile locale prin impozitul pe venit să acopere cât mai mult și pentru cât mai mulți cetățeni”, a afirmat Kelemen Hunor.

Un alt proiect care s-ar putea regăsi pe lista de priorități legislative a uniunii este Codul Administrativ. “Noi am vrea în sesiunea din primăvară să depunem din nou Codul administrativ, după ce cunoaștem nu numai decizia, ci și motivarea Curții Constituționale, acele chestiuni care au fost considerate neconstituționale sau mai mult procedura a fost considerată neconstituțională, să reluăm proiectul”, a punctat liderul uniunii.

Pe lista de priorități legislative ale UDMR se mai numără acte normative care vizează domeniile infrastructură, economie, la crearea locurilor de muncă etc., însă lista va fi definitivată în această săptămână în ședința grupurilor parlamentare ale uniunii.

Ligia VORO

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE