Lecție de handbal, o repriză Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 633 Vizualizări

Lecție de handbal, o repriză

În partida din cadrul etapei a IV-a din cadrul turului 2 a Diviziei A la handbal feminin, a XIV-a a ediției, CSM Târgu-Mureș a învins duminică pe teren propriu cu scorul de 32-27 (19-11) pe principala adverasă din seria D, Crișul Chișineu Criș. Cu avantaj de 14 puncte în fața arădencelor înainte cu doar șapte partide rămase de disputat din prima fază a campionatului, formația mureșeană avea două motive pentru a se mobiliza. Unul era acela a apărării prestigiului, pentru a-și păstra invincibilitatea, iar al doilea, cel de a „plăti o poliță” pentru felul în care au fost tratate în partida din tur de la Arad. Acesta din urmă era condiționat de felul în care urmau să se comporte suporterii, prezenți în număr mare în Sala Sporturilor. Ambele obiective au fost atinse. Mureșencele au oferit pe parcursul primei reprize o adevărată lecție de handbal mai experimentatei adversare, iar suporterii au dat dovadă de un fair play desăvârșit.
După câteva minute echilibrate, ca aproape în orice întâlnire, CSM a preluat inițiativa și s-a desprins treptat pe tabelă. În minutul 11 scorul a ajuns deja la 8-4 și toate cele șase jucătoare din formula de start au reușit să înscrie. În poartă Ioana Ugran și-a completat exemplar coechipeierele, la jumătatea reprizei tabela indica 10-4, iar în minutul 25 s-a ajuns la 18-7. Finalul reprizei a fost mai relaxat și la pauză s-a intrat cu avantaj de „doar” 8 goluri.

Emoții spre final, îndepărtate de o nouă mobilizare
Jocul părea neașteptat de ușor, dar nu a fost chiar așa. După alte două goluri mureșene în debutul reprizei secunde, acestea au cedat inițiativa arădencelor. Cum în handbal asemenea perioade pot fi ușor taxate, formația oaspete s-a apropiat treptat. După 10 minute s-a ajuns la 23-17, mureșecele se precipitau, nu le mai ieșea mai nimic și în minutul 20 al reprizei s-a ajuns la un îngrijorător 24-21. Din fericire pentru gazde, de aici a început revenirea. Cu cinci minute înainte de final scorul a devenit 28-22 și victoria era aproape asigurată. Forcingul de final al arădencelor nu a mai dat roade și CSM încheie și acest joc victorioasă, mărindu-și avantajul în clasament la 17 puncte. Pentru ele va urma partida din deplasare cu Universitatea Reșița, rivala arădencelor la locul pentru turneul semifinal, apoi returul 2 cu alte cinci etape, dar poziția de lider nu mai poate fi periclitată.
Marcatoarele CSM au fost: Andreea Târșoagă 6, Flavia Munteanu, Monica Bărăbaș, Sarah Darie, Carola Stângu și Georgeta Bucin câte 5, Maria Ola 1. Au mai jucat: Ioana Ugran și nou sosita Cristina Popovici în poartă, Ioana Radu, Cosmina Cozma, Carla Lăcătuș, Ioana Moldovan, Carina Ghemeș.
Cea mai importantă jucătoare a arădencelor a fost ca de obicei Sabine Klimek, cea care în urmă cu câțiva ani a evoluat la SC Mureșul Târgu-Mureș, chiar și în echipa de fotbal feminin târgumureșeană, în perioada în care nu primise transferul de la Baia Mare pentru a putea evolua în cea de handbal. Ea a făcut practic jocul echipei sale și a înscris de 8 ori.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE