Home / Administratie / S-a înfiinţat Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Târgu-Mureş!

S-a înfiinţat Asociaţia Grupul de Acţiune Locală Târgu-Mureş!

La nivelul municipiului Târgu-Mureș s-a înființat Asociaţia Grupul de Acţiune Locală (GAL), asociație cu personalitate juridică, informează Biroul de presă al Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

Potrivit sursei citate, membru fondator al asociației este Municipiul Târgu-Mureș, iar scopul asociaţiei este “promovarea dezvoltării durabile a teritoriului municipiului Târgu-Mureş prin intervenţii în zonele urbane marginalizate care să permită combaterea eficientă a sărăciei şi a excluziunii sociale, să pună în valoare potenţialul de dezvoltare locală şi să ducă la dezvoltarea economică şi socială a oraşului.”

Alocarea financiară pentru Târgu-Mureş privind finanţarea prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020 şi prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020 este de aproximativ 7 milioane euro. Astfel, municipiul Târgu-Mureş pregăteşte viitoarele proiecte POR sau POCU, care vor răspunde nevoilor de dezvoltare identificate pentru soluţionarea problemelor zonelor urbane marginalizate. În cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, Municipiul Târgu-Mureș a obținut finanțare nerambursabilă în valoare de 1.744.625,95 lei privind proiectul “Sprijin pentru funcționarea Asociației Grup de Acțiune Locală Târgu-Mureș”, se precizează în comunicat.

(Redacţia)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Fraude financiare cercetate de Poliția Iernut

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Iernut au reţinut pentru 24 de ore doi tineri bănuiţi …