Share

Home / Recomadări zi de zi / Adeverințele de asigurat, emise doar în cazuri justificate

Adeverințele de asigurat, emise doar în cazuri justificate

Prin modificările aduse de Ordinul CNAS nr. 1549/29.11.2018 sunt aduse clarificări privind emiterea adeverinței de asigurat ce se eliberează numai în situații justificate, respectiv adeverința se eliberează persoanei care și-a început activitatea în câmpul muncii şi solicită servicii de sănătate până la depunerea de către angajator a Declarației privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale și cardul nu i-a fost emis, pentru persoana care a depus declaraţia prevăzută la art. 174 alin. (3) din Codul fiscal şi are nevoie de servciii de sănătate până la data transmiterii de către ANAF către CNAS a informaţiilor necesare în vederea acordării calităţii de asigurat și cardul de sănătate nu a fost emis;  în alte situaţii justificate. De asemenea, în situații justificate în care nu se poate realiza comunicaţia cu sistemul informatic în vederea verificării electronice a calității de asigurat, furnizorii pot acorda persoanelor asigurate servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pe baza documentelor prevăzute la art. 11 alin. (1), aferente fiecărei categorii de persoane.

”Pentru a evita plimbările inutile ale asiguraților între furnizori și casa de asigurări, am informat toți furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale asupra noilor prevederi legale”, a declarat Rodica Biro, președinte-director general al C.A.S. Mureș.

Arina TOTH

 

 

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Dan Ştefan Sîmpălean, numit la conducerea unui spital renumit din România!

Primarul capitalei, Gabriela Firea, l-a numit joi, 13 iunie, în funcţia de manager interimar al …

Share
Share