PNL Târgu-Mureş rămâne cu un consilier local Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1776 Vizualizări

PNL Târgu-Mureş rămâne cu un consilier local

Biroul Politic Județean al Partidului Național Liberal filiala Mureș a validat joi, 7 februarie, propunerea organizației PNL Târgu-Mureș de excludere din partid a consilierilor locali ai PNL prezenți la ședința Consiliului Local Municipal Târgu-Mureș din data de 31 ianuarie 2019.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Biroul de presă al PNL Mureş, în ședința din 7 februarie Biroul Politic Județean Mureș al Partidului Național Liberal a luat în discuție propunerea organizației municipale Târgu-Mureș, înaintată în urma votului exprimat de Biroul Politic Local al PNL, în ședința din 5 februarie.

“În fapt, prima întâlnire din acest an a Biroului Politic Local al PNL Târgu-Mureș, cu participarea consilierilor locali ai partidului, a concluzionat formularea unui punct de vedere asupra fiecărui proiect de hotărâre aflat pe ordinea zi a ședinței de Consiliu Local.

Ignorând deciziile stabilite împreună cu membrii Biroului Politic, consilierii locali ai PNL au votat, ca punct suplimentar introdus pe ordinea de zi regim de urgență, în proxima ședință de Consiliu  Local, “aprobarea contractării și garantării cu venituri proprii a unei finanțări rambursabile interne/externe, în valoare de maxim 89.835.883,80 lei”.

Votul consilierilor locali ai PNL a fost dat contrar celor stabilite împreună cu Biroul Politic Local, de solicitare a amânării de pe ordinea de zi a proiectelor introduse în regim de urgență, în cazul lipsei justificării urgenței. S-au încălcat astfel prevederile Codului Etic și ale Statutului PNL. Rațiunea acestei decizii, luată de comun acord în ședința biroului politic local a fost tocmai posibilitatea de a discuta, în cadrul partidului și nu numai, pe fiecare proiect important pentru comunitatea târgumureșeană”, se menţionează în comunicat.

Ervin Molnar: “PNL îşi respectă alegătorii”

Potrivit aceleiaşi surse, Partidul Național Liberal va sesiza Instituția Prefectului – Judeţul Mureş, în vederea constatării încetării mandatelor consilierilor locali.

„La începutul anului 2019, am preluat mandatul de președinte interimar al organizației municipale Târgu-Mureș a Partidului Național Liberal, acceptând astfel să îndeplinesc sarcina încredințată de Biroul Politic Județean, în vederea dinamizării, transparentizării și eficientizării activității PNL la nivelul municipiului Târgu-Mureș. Orașul are de recuperat o distanță semnificativă față de alte comunități locale, în special din Transilvania, care au reușit tocmai prin dialog, dezbatere și implicare. Plasarea în mapa de ședință, cu numai câteva minute înainte, a unor proiecte deosebit de importante pentru comunitatea târgumureșeană trebuie să înceteze să mai fie o practică a Executivului Local. Partidul Național Liberal va susține orice proiect propus în favoarea târgumureșenilor, însă numai după consultarea acestora și dezbaterea de către specialiștii partidului. România anului 2019 nu mai trebuie să fie moșia niciunui deținător vremelnic al unei demnități publice. Partidul Național Liberal își respectă alegătorii și își asumă rolul de reprezentare a intereselor acestora, conform mandatului acordat prin votul exprimat”, a declarat consilierul judeţean Ervin Molnar, preşedintele PNL Târgu-Mureş.

Rămâne doar dr. Theodora Benedek

Cei cinci consilieri excluşi din PNL sunt: Pavel Dumitru, Vasile Miculi, Radu Todoran, Dumitru Matei şi Călin Moldovan. De pe „lista neagră” lipseşte consilierul local Theodora Benedek, care a absentat la şedinţa Consiliului Local Târgu-Mureş de joi, 31 ianuarie, fiind plecată într-o delegaţie de lucru la Bruxelles.

Alex TOTH

PS. În cazul în care cei cinci consilieri excluşi din partid doresc să îşi exprime punctul de vedere, cotidianul Zi de Zi le stă la dispoziţie în acest sens.

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE