Share

Home / Business / Avantaj fiscal pentru firmele care diminuează risipa alimentară

Avantaj fiscal pentru firmele care diminuează risipa alimentară

Conform unui studiu realizat de Uniunea Europeană, România se află pe locul 9 în UE la risipa alimentară, cu 6.000 de tone pe zi, românii aruncând câte o porție de mâncare zilnic. Ca și cantitate, aruncăm aproximativ 110 kilograme de alimente pe an.

În acest context a fost adoptată Legea nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, iar mai nou, s-a introdus un avantaj fiscal destul de important pentru firmele din sectorul agroalimentar (care reprezintă 37% din totalul vinovaților) care vor respecta acestă lege.

Mai exact, firmele din sectorul agroalimentar care vor dona alimentele în baza și respectând toate cerințele din Legea nr. 217/2016 (plus normele sale de aplicare) vor putea să le înscrie pe lista cheltuielilor deductibile. „Operatorii economici care transferă alimente prin donare, în baza prezentei legi, beneficiază de facilități fiscale, așa cum sunt acestea reglementate de prevederile art. 25 alin. (4) lit. c), pct. 4, 5 și 6 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal”, scrie în Legea prevenirii risipei alimentare.

Conform site-ului avocatnet.ro, măsurile de prevenire a risipei au rămas aproximativ aceleași, și anume responsabilizare, vânzare la preț redus a produselor aproape de expirarea datei durabilității minimale, transferul alimentelor prin donație către operatori receptori.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Reghin: Dosar penal pentru comercializare de haine contrafăcute

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş au efectuat o acţiune joi, …

Share
Share