Galerie foto: Brâncuși, pe înțelesul copiilor reghineni Galerii Foto
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 973 Vizualizări

Galerie foto: Brâncuși, pe înțelesul copiilor reghineni

La 143 de ani distanță de când Constantin Brâncuși vedea lumina zilei în Gorj, la Hobița,  InsideArt și-a  propus să-i introducă pe copii în universul unic al marelui artist plastic, prin intermediul unui atelier de pictură intitulat sugestiv „Să-l cunoaștem pe Brâncuși”.

„De ziua lui Constantin Brâncuși, m-am gândit că ar fi foarte drăguț să le prezint copiilor , într-o formă mai interesantă, lucrările marelui artist roman. În prima parte a atelierului, cei mici au vizionat un film de animație despre esența operei lui Brâncuși, despre sursele sale de inspirație, după care am discutat despre operele lui Brâncuși, despre volum, de ce artistul simplifica formele, iar la final, copii au desenat și pictat o operă de-a lui Brâncuși prin intermediul imaginilor. Fiecare participant  a transpus în desen și pictură imaginea care a primit-o cu o lucrare de-a lui Brâncuși”, a precizat Camelia Oltean, coordonatorul atelierului de pictură.

Opt copii au pătruns în universul operei  lui Brânuși, transpus de aceștia prin intermediul picturii

„Într-un fel e destul de greu să le explici copiilor despre opera lui Brâncuși, el este plin de simbolistică și la vârsta lor e destul de greu să le explici ce înseamnă fiecare lucrare în parte. La atelierul trecut, a fost foarte interesant când le-am arătat picturi ale lui Dali, și am început să le interpretăm. Fiecare copil a venit cu câte o interpretare, am luat pe rând elementele din pictura respectivă  care au fost deslușite de cei mici. Este interesant să vezi cum percep copii opera acestor mari artiști”, a spus Camelia Oltean.

Locația atelierului, Casa Bogner din Reghin, s-a dovedit a fi o gazdă primitoare celor mici, părtași la o nouă lecție de frumos și culoare predată de Camelia Oltean.

„Este cel de-al treilea atelier cu copii, primul a fost „Acasă”, apoi un atelier de pictură în care am mers foarte mult pe creație și imaginație . După acest atelier dedicat lui Brâncuși, va mai urma în luna martie , de Ziua Mamei, un atelier având ca tematică mama și copilul, în care se va realiza o lucrare colaborativă între copil și părinte. Locația mă ajută foarte mult în ce privește aceste ateliere, e un spațiu primitor, destul de spațios, e locul unde pot spune că te simți ca și acasă”, a spus Camelia Oltean.

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE