Home / Cultură / Carte despre inspectorii școlari lansată la Deda

Carte despre inspectorii școlari lansată la Deda

În cadrul simpozionului dedicat cărturarului și istoricului Vasile Netea organizat la Deda, Constantin Bogoșel, inspector școlar pentru istorie și discipline socio-umane, a prezentat volumul „Elite ale învățământului mureșean între anii 1919 -2018. Revizori și inspectori școlari generali”, apărut în cursul anului trecut, volum care a intrat și în colecția bibliotecii Liceului Tehnologic „Vasile Netea” și a bibliotecii comunale Deda.

„Volumul „Elite ale învăţământului mureşean între anii 1919-2018. Revizori şi inspectori școlari generali” reprezintă  o carte de vizită a Inspectoratului Școlar Județean Mureș, care cuprinde biografiile revizorilor și inspectorilor școlari generali și generali adjuncți, începând din 1919 și până la cel de astăzi, profesorul Ioan Macarie. Acest curent al istoriei elitelor a devenit o modă în ultimii ani, deoarece  elitele au contribuit  la dezvoltarea intelectualității, fie că vorbim de educație, de artă, de cultură. Practic, fiecare domeniu își are elitele sale.  Cartea se prezintă într-o grafică deosebită, datorită domnului Alexandru Tcaciuc, care și-a adus contribuția la redactarea acestei cărți. În realizarea acestei cărți, o parte din materiale le-am primit de la Ilarie Gh. Opriș și Dimitrie Poptămaș, precum și de la alți profesori care au contribuit cu biografii. Este o  carte care va fi una de referință pentru cei care vor dori să scrie,  peste 10-20 de ani,  despre aspecte ale învățământului mureașean”, a precizat  Constantin Bogoșel, autorul cărții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Culturii Naționale, la Reghin

Cu ocazia Zilei  Culturii Naționale, reeprezentanții municipalității alături de reprezentanții  instituțiilor de cultură din Reghin …