Echipele feminine de popice țintesc titlul la ambele categorii Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 455 Vizualizări

Echipele feminine de popice țintesc titlul la ambele categorii

Echipa feminină de popice Electromureș Romgaz Târgu-Mureș a făcut un pas important spre un nou titlu de campioană. Echipa antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef a câștigat partida din ultima etapă a sezonului regulat a Campionatului Național cu principala contracandidată din ultimii anim, Conpet Petrolul Ploiești. Mureșencele s-au impus în această etapă chiar pe arena prahovencelor, scor 6-2 la puncte de echipă, 3141-3047 la totalul de popice doborâte. Rezultatul este unul mult inferior posibilităților jucătoarelor, dar acesta este influențat în primul rând de starea pistelor, diferența dintre arene fiind semnificativă. Evident, condițiile sunt aceleași pentru ambele echipe, dar formația gazdă poate fi avantajată, fiind familiarizată cu arena pe care își efectueză pregătirea.

Titlul depinde de forma de moment

Deși lideră, fără nici o înfrângere, echipa mureșeană pornește cu șanse egale în lupta pentru titlul național, întrecere care va avea loc în perioada 4-5 mai, pe noua arenă a Complexului Sportiv Gheorgheni din Cluj-Napoca, o arenă care favorizează rezultatele valoroase. Aceasta a găzduit anul trecut o ediție a Campionatului Mondial, dar „bețele” au trebuit înlocuite cu popice cu bile, în timp ce în competițiile interne sunt folosite popice fără bilă (pentru cunoscători), care favorizează rezultatele valoroase. Mureșencele au cucerit pe această arenă și ediția din anul trecut a Cupei României și se anunță principalele candidate la cucerirea unui nou titlu de campioane. Aici componenta echipei mureșene Méhész Anita reușea cu acea ocazie doborârea recordului arenei, cu 667 p.d. (în foto), depășit ulterior cu ocazia Mondialelor.

Conform regulamentului însă, medaliile se acordă în urma rezultatelor obținute la această ultimă confruntare, deci va conta în primul rând forma din acea zi.

În partida de la Ploiești toate cele șase componente ale echipei au atins pragul celor 500 de popice doborâte. Singura care a atins un rezultat mult peste celelalte a fost Méhész Anita, care a reușit un total de 577 popice doborâte. Al doilea rezultat al mureșencelor l-a reușit junioara Seres Bernadett, cu 526 p.d. Rezultatele celorlalte patru componente ale echipei mureșene pe arena prahoveană, în ordinea valorică au fost: Doina Victorița Baciu 515 p.d., Sáfrány Anita 514 p.d., Gyéresi Anna 509 p.d. și Duka Tilda 500 p.d., iar rezervele echipei au fost Alina Hanc (revenită după o perioadă de absență cauzată de probleme medicale), Alexandrina Bornert și Fekete Réka (junioară).

Cele două junioare vor avea în schimb la sfârșitul acestei săptămâni, pe aceeași arenă clujeană, șansa cuceririi titlului și în competiția pe echipe a junioarelor.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE