Home / Administratie / Anunţ important pentru contribuabilii din Târgu-Mureş

Anunţ important pentru contribuabilii din Târgu-Mureş

Primăria municipiului Târgu-Mureș reamintește contribuabililor persoane fizice și juridice că, pentru anul 2019, primul termen scadent pentru plata impozitelor pe clădiri, teren și mijloace de transport este 31 martie 2019.

Deoarece termenul scadent de plată, 31 martie 2019, cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.

Astfel, luni, 1 aprilie 2019, este ultima zi în care târgumureșenii mai pot beneficia de bonificația de 10%, în cazul plății integrale a impozitelor locale. După această dată, se calculează majorări de întarziere de 1% pe lună sau fracțiune de lună.Reamintim de asemenea faptul că, rapoartele de evaluare a clădirilor, se depun pană luni, 1 aprilie 2019 inclusiv.

Impozitele şi taxele locale se pot achita în numerar și cu cardul la ghişeele din cadrul Primăriei Târgu-Mureş, iar în cazul persoanelor fizice şi la biroul de colectare din cartierul Tudor şi totodată prin metoda de plată electronică “ghiseul.ro”.

Persoanele juridice au posibilitatea consultării obligațiilor de plată înregistrate în evidența fiscală precum și a plății electronice prin intermediul cardului bancar, prin accesarea de pe site-ul instituției noastre www.tirgumures.ro a aplicaţiei Globalpay, în baza solicitării prealabile a unei parole de acces.

Toate formularele fiscale privind impozitele și taxele locale, actele necesare, precum și conturile IBAN corespunzătoare obligațiilor de plată, precum și alte informații utile se regăsesc pe site-ul instituției noastre www.tirgumures.ro, secțiunea Impozite, taxe şi amenzi.

(Comunicat de presă, Primăria municipiului Târgu-Mureş)

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Câți pacienți cu COVID-19 mai sunt în Mureș

Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Mureș a anunțat sâmbătă, 23 mai, prin …