Share

Home / Social / 683 de persoane angajate în primele 2 luni din 2019 prin intermediul AJOFM Mureș

683 de persoane angajate în primele 2 luni din 2019 prin intermediul AJOFM Mureș

În primele două luni ale anului 2019, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Mureș au fost încadrate în muncă 683 persoane, dintre care 455 femei, iar 622 din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință, 243 au peste 45 de ani, 147 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 110 au între 25 și 35 de ani, iar 183 sunt tineri sub 25 de ani (158 tineri NEET).

3.236 persoane asigurate social

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 381 provin din mediul urban, iar 302 persoane sunt din mediul rural. După nivelul de pregătire, cele mai multe persoane au studii liceale (206), urmate de cele cu studii gimnaziale (144), studii profesionale (134), studii primare (99), studii universitare (70), și la final cele postliceale în număr de 30.

Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa, beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată. Astfel, în primele două luni ale anului 2019, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 3.236 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă  Mureș, puteți accesa site-ul www.anofm.ro.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

”Festival Mediteranean”, la Târgu-Mureș

În perioada 20-22 septembrie, vineri, sâmbătă și duminică, Bulevardul Cetății din Târgu-Mureș va găzdui un …

Share
Share