Share

Home / Reghin / Firele argintate transpuse în bijuterii la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Firele argintate transpuse în bijuterii la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin a găzduit sâmbătă, 30 martie, cel de-al cincilea workshop din cadrul proiectului “Handmade in Reghin – De la Hobby la Antreprenoriat”, tema aleasă fiind bijuteriile obținute din fire argintate și pietre semiprețioase.

În cadrul workshopului coordonat de Oana Pintilie au fost  abordate  noțiuni introductive despre utilizarea firelor argintate, din argint și din cupru în realizarea bijuteriilor, informații despre pietrele semiprețioase, metode de lucru utilizate, informații referitoare la materiale și resurse utilizate, precum și surse de inspirație și creație.  Povestea Oanei și a bijuteriilor ei din fire și pietre începe în urmă cu mai bine de 10 ani în Tîrgu Mureș, din dorința de a-și pune atât creativitatea, cât și spiritul antreprenorial la încercare. Evoluția ei prin bijuteriile create a fost spectaculoasă, ajungând să își expună piesele create până în capitală, acestea fiind apreciate de clienți din toată țara.
„Am pus din nou la încercare creativitatea participantelor la cel de-al cincilea workshop Handmade in Reghin” și ne-am bucurat de rezultate! Doamnele participante au pus la bătaie îndemânarea lor, iar Oana Pintilie și-a demonstrat abilitățile de artizan și profesor în același timp, oferind o experiență creativă minunată.  În cadrul workshopului au fost realizate două produse ,  o broșă și o pereche de cercei din fire argintate și de cupru și pietre semiprețioase. Cleștișorii utilizati pentru realizarea bijuteriilor au fost trași la sorți la final, iar câteva doamne norocoase își pot începe imediat activitățile de bijuterit.  Încărcate din nou cu bucurie și entuziasm, mulțumim Oanei, participantelor noastre fidele și gazdelor primitoare”, a precizat Alexandrina Biriș, coordonatorul proiectului “Handmade in Reghin – De la Hobby la Antreprenoriat”.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Neputința și nepăsarea politică, semnalate de la Bruxelles. Episodul pădurilor și poluării

Zilele trecute, Comisia Europeană ne soma să luăm măsuri eficiente pentru combaterea defrișărilor ilegale subliniind: …

Share
Share