Tudor Ganea va vorbi despre viața între arhitectură și literatură, la Liceul de Artă Cultură
  • andrei
  • 0 comentarii
  • 214 Vizualizări

Tudor Ganea va vorbi despre viața între arhitectură și literatură, la Liceul de Artă

Tudor Ganea va susține trei ore de literatură română contemporană, la trei clase ale Liceului Vocațional de Artă din Târgu Mureș. Întâlnirile cu elevii vor fi organizate cu ajutorul doamnei profesoare Romana Pantea și vor avea loc marți, 2 aprilie.

Un arhitect al romanului

Născut în 1983 în București, Tudor Ganea și-a petrecut prima parte a copilăriei în Fetești, într-o colonie militară, tatăl său fiind pilot, de acolo s-au mutat la Bacău, apoi a locuit în Constanța până la absolvirea liceului. În clasa a X-a, a fost anunțat că a obținut locul I la un concurs literar la care a nu știa că a participat, fiind înscris de profesorul său de limba și literatura română.

După liceu, s-a mutat în București, a urmat cursurile Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”. A absolvit facultatea în 2008, lucrează ca arhitect, iar până în 2015, când a participat la un curs de creative writing ţinut în tandem de Florin Iaru şi Marius Chivu, a scris în „secret”.

A debutat cu romanul „Cazemata” în 2016, urmat de microromanele „Miere”(2017) și „Porci” (2018).

Tudor Ganea a obținut de două ori Premiul „Tânărul prozator al anului” – în 2016 și 2017, premiul pentru debut al revistei Observator Cultural, premiul „Nepotu’ lui Thoreau” (debut) şi a fost nominalizat la Premiile Uniunii Scriitorilor (debut).

Este prezent în antologia „European First Novel Festival” (Budapesta, 2017).

Fragmente din romanele sale au fost traduse în limbile maghiară, turcă, italiană, franceză, spaniolă și engleză.

Cel de-al patrulea roman, intitulat „8“, e în curs de apariție la Editura Polirom.

Zece scriitori la școală, în șase licee din Târgu Mureș

În perioada februarie-mai, zece scriitori se vor întâlni cu elevi din șase licee din Târgu Mureș. Fiecare autor va conduce minim trei ore de literatură contemporană. Proiectul „Scriitori la școală” este desfășurat de Asociația Podium, printr-o cofinanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), cu sprijinul companiei Reea, sponsor „hardcover” al proiectului și al jurnalistei Ligia Voro, sponsor „paperback”.

Autorii care au acceptat invitația Asociației Podium sunt: Tudor Ganea, Márton Evelin, Elise Wilk, Gabriela Feceoru, Kali Ágnes, Vida Gábor, Alex Văsieș, Marin Mălaicu-Hondrari, Demény Péter și László Noémi.
Până în prezent au participat la întâlniri cu liceeni scriitorii Gabriela Feceoru, Demény Péter, Elise Wilk, Vida Gábor și Kali Ágnes.

Partenerii Asociației Podium în cadrul proiectului „Scriitori la școală” sunt: Inspectoratul Școlar Județean Mureș, revista Vatra și revista Látó, iar parteneri media sunt Radio Guerrilla, cotidianul Zi de Zi, Erdély TV și Radio Târgu Mureș.

Următoarele întâlniri ale elevilor târgumureșeni cu scriitori contemporani sunt programate astfel: Alex Văsieș, în 16 aprilie, la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas”, László Noémi, în 17 mai, la Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu”, Marin Mălaicu-Hondrari, în cea de-a doua săptămână a lunii mai, la Colegiul Național „Unirea“, iar Márton Evelin se va întâlni cu elevi ai Liceului de Artă, tot în luna mai.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE