Home / Slider / Proiect: Voucher medical de 2.000 de lei pentru gravidele din Târgu-Mureş!

Proiect: Voucher medical de 2.000 de lei pentru gravidele din Târgu-Mureş!

Consilierii locali ai municipiului Târgu-Mureş vor dezbate, într-o şedinţă viitoare de lucru, un proiect de hotărâre care vizează acordarea unui sprijin financiar femeilor gravide cu domiciliul în municipiul Târgu-Mureș pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale, denumit „Voucher-ul Materna Târgu-Mureș.”

Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de consilierul local Csiki Zsolt (UDMR) şi este publicat din data de 5 martie 2019, pe site-ul Primăriei municipiului Târgu Mureş, www.tirgumures.ro.

Ce prevede proiectul

Potrivit proiectului, femeile gravide cu domiciliul în municipiul Târgu-Mureș vor beneficia, începând cu săptămâna a 10-a de sarcină, de vouchere în valoare de 2.000 de lei pentru cheltuielile cu eventualele tratamente medicamentoase și analizele medicale necesare monitorizării și ducerii la bun sfârșit a sarcinii

„Având în vedere rata scăzută a natalității, se impune implicarea autorității în identificarea unor măsuri sociale suplimentare, care să influențeze creșterea natalității. Reducerea continuă a natalității, în paralel cu o creștere constantă a numărului vârstnicilor va determina schimbarea echilibrului între generații, cu consecințe majore asupra dezvoltării socio-economice viitoare prin reducerea, progresivă, a disponibilităților privind resursele umane. Astfel, propunem spre aprobare proiectul privind acordarea unui sprijin financiar femeilor gravide din Târgu-Mureș pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale denumit „Voucherul Materna Târgu-Mureș”, destinate femeilor însărcinate cu domiciliul în municipiul Târgu-Mureș, prin care acestea să beneficieze, începând cu săptămâna a 10 de sarcină, de voucherul în valoare de 2.000 de lei pentru cheltuielile cu analizele medicale nedecontate de Casa de Asigurări de Sănătate și pentru eventualele tratamente necesare nedecontate”, a precizat iniţiatorul proiectului.

De asemenea, consilierul local Csiki Zsolt a mai subliniat că prin intermediul proiectului „se dorește stimularea prezentării femeilor însărcinate la cabinetele de specialitate pentru luarea în evidență a sarcinii și monitorizarea corespunzătoare acesteia”.

Citeste si:  Modernizare de străzi în Iernut

Alex TOTH

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Exemplu de devotament, campion mondial în slujba celor în nevoie

Locotenent Leon Precup în vârstă de 53 de ani este în serviciul de servire al …