Home / Consiliul Judetean Mures / “Undă verde” pentru modernizarea UPU-SMURD Târgu-Mureş!

“Undă verde” pentru modernizarea UPU-SMURD Târgu-Mureş!

Aleşii judeţeni au aprobat miercuri, 17 aprilie, cu ocazia unei şedinţe ordinare de lucru, documentația tehnico-economică, indicatorii tehnico-economici și descrierea sumară a investiției „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș”, la valoarea totală a investiției de 5.089.378 de lei, inclusiv TVA 19%.

Oportunitate de finanţare

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş este eligibil pentru finanţare în cadrul POR 2014-2020, Axa Prioritară 8 Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale, Prioritatea de Investiţii 8.1 Investiţii în infrastructurile sanitare şi sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel naţional, regional şi local, reducând inegalităţile în ceea ce priveşte starea de sănătate şi promovând incluziunea socială prin îmbunătăţirea accesului la serviciile sociale, culturale şi de recreere, precum şi trecerea de la serviciile instituţionale la serviciile prestate de comunităţi, Obiectivul specific 8.2 Îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă, Operaţiunea B – Unităţi de primiri urgenţe.

În vederea depunerii unei cereri de finanțare Consiliul Județean Mureș a achiziționat servicii de întocmire DALI pentru ”Reabilitarea, modernizarea și dotarea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș”, în acest sens fiind încheiat un contract cu SC Michael Trust Proiect SRL.

“Spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea Unitatea de Primiri Urgenţe a fost reorganizat şi modernizat în cadrul unui proiect finanţat de Banca Mondială în anul 2012. Chiar dacă aceste spaţii au fost relativ recent modernizate, numărul mare de beneficiari ai acestui serviciu impun necesitatea unei modernizări şi dotări a Unităţii de Primiri Urgenţe Târgu-Mureş. De asemenea, ţinând cont şi de faptul că hangarul pentru elicopter a fost realizat în anul 1999 este necesară o reabilitare şi modernizare a acestuia pentru a respecta standardele legale în domeniu”, a punctat Péter Ferenc.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Pregătiri pentru redistribuirea parcărilor acoperite din Târgu Mureș

Președinții asociaților de proprietari din Târgu Mureș au primit marți, 7 decembrie, o solicitare din …