Home / Slider / INEDIT: Festivalul Palaneţului, organizat într-o localitate mureşeană!

INEDIT: Festivalul Palaneţului, organizat într-o localitate mureşeană!

Asociaţia Culturală „Casa Rusu – Câmpia Transilvaniei” va organiza, în perioada 16-17 iunie 2019, în localitatea Zau de Câmpie, Festivalul Palaneţului.

Evenimentul este susţinut cu suma de 15.000 de lei de Consiliul Judeţean Mureş şi este inclus în programul activităţilor culturale şi sociale de interes public judeţean, aprobat miercuri, 17 aprilie, de Consiliul Judeţean Mureş.

“Scopul acestei manifestări este de a promova tradiţiile culturale și culinare cu specific țărănesc, ale zonei Câmpiei Mureșene, agroturismul prin valorificarea potențialului artiștilor instrumentiști amatori autentici. Obiectivele Festivalului Palanețului constă în sprijinirea tinerilor spre valorificarea potențialului agricol al zonei, revenirea în vatra satului, pentru reapropierea de agricultură și zootehnie, încurajarea turismului rural, şi valorificarea potenţialului culinar specific al zonei, încurajarea tinerelor în sensul cunoaşterii, păstrării şi valorificării potenţialului folcloric – promovarea cântecului instrumental, unic al zonei, renașterea grupului instrumental autentic ardelenesc (trio transilvan – n.r.), implicarea eficientă a mass-mediei locale, regionale şi naţionale în procesul de promovare a produselor tradiționale locale și a obiceiurilor locului (dansuri și cântece populare), organizarea unui spectacol de folclor în cadrul evenimentului și a unui târg de produse de panificație, și de produse de origine animală”, se precizează în descriererea evenimentului.

(Redacţia)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Curtea de Apel Târgu Mureș, precizări despre ”cazul Țăndărei”

Având în vedere articolele succesive din mass-media cu privire la hotărârea judecătorească definitivă pronunţată în …