Home / Cultură / FOTO. „Șabloane acumulate” care încearcă să spargă șabloanele, la Camera K’Arte
Ipostaze (Foto: Andrei Vornicu)

FOTO. „Șabloane acumulate” care încearcă să spargă șabloanele, la Camera K’Arte

Distribuie

Camera K’Arte invită publicul târgumureșean la o nouă expoziție de artă vizuală contemporană, la galeria de pe Str. George Enescu nr. 2: „Șabloane acumulate” / „Accumulated templates” a artistei clujene Mihaela Mihalache

„Șabloane acumulate constituie denumirea oferită aceluiași încadrament, structură sau tip de trăiri interioare acumulate de-a lungul vieții artistului, pe de o parte, iar pe de alta, reprezintă conturul repetitiv al spațiilor reale de desfășurare a activităților creatorului artistic. Demersul pictural din cadrul atelierului devine suprapus ciclului vieții cotidiene, în urma intersecției căreia ia naștere opera de artă. Acumularea tuturor trăirilor formează astfel un real set de șabloane lucrative, esențiale, creatoare și de inspirație perpetuă pentru artist.
(…) Picturile pornesc de la un design de încăpere simplă, unde mai apoi se construiesc locațiile imaginate pe straturi. Fiecare element adăugat împinge în continuare limitele spațiului perceput. Perspective incongruente, modele ambigue și ghicitorile vizuale fac aluzie la un plan de liniște într-un sentiment de straniu, prin utilizări cromatice închise și tușe delicate.” (Mihaela Mihalache)

Lucrările reactualizează ipostaze fixate deja în material (print pe lemn, repictat după model, în unele cazuri) și, implicit, în memorie, redefinește contururi, siluete și forme și pune accent pe articolele vestimentare care se disting la prima vedere. Imaginile variază între instantanee ale unui spectacol de teatru clujean, scene domestice sau ipostazierea unei jucării, ca ecou al unei copilării deseori invocate de adultul „responsabil”. Lucrările șterg imagini pe care le infățișează și estompează forme pe care le deslușesc concomitent. Oscilația dintre cele două stări subliniază caracterul volatil al memoriei, dar și persistența dimensiunii afective în pofida scurgerii timpului.

Expoziția va fi deschisă publicului până la jumătatea lunii mai.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ghidaje curatoriale cu Vitek Norbert

Distribuie Ați fost vreodată într-o tabără de cercetași? Dacă răspunsul este nu și v-am făcut …