Home / Social / Familia de vânturei roșii din cartierul Dâmbu Pietros s-a extins! Urmăriți-i live 24 de ore din 24.

Familia de vânturei roșii din cartierul Dâmbu Pietros s-a extins! Urmăriți-i live 24 de ore din 24.

Familia de vânturei roșii din cartierul Dâmbu Pietros din Târgu-Mureș s-a extins! Astăzi, 17 mai, după ce în 10 aprilie a fost depus primul ou, în cuibul supreavegheat de o cameră de filmat pusă de Asociația Milvus, au apărut trei pui.

Puteți urmări live familia de vânturei 24 de ore din 24, aici.

Conform celor de la Păsări în România, vânturelul roșu poate fi găsit într-o varietate mare de habitate, chiar și în zonele urbane. Are nevoie de vegetație joasă, deschisă, pentru a vâna – așa cum sunt zonele din jurul fermelor, pajiștile, parcurile sau lizierele. Pasăre de pradă mică, de culoare castanie, poate fi identificată dupa zborul pe loc caracteristic, în care ține coada lungă deschisă ca pe un evantai.

Masculii au capul și coada cenușii, în timp ce la femelă capul, coada și spatele sunt maronii cu dungi negre. Lungimea corpului este de 31-37 cm, anvergura de 68-70 cm, masa corporală medie de 190 g (masculii) si 220 g (femele). Se hranesc în principal cu mamifere mici, dar apreciază și păsările mici sau nevertebratele. În libertate, longevitatea medie este de patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Accident cu o victimă în Reghin!

Un bărbat în vârstă de 50 ani, domiciliat în comuna Berca, în timp ce se …