Home / Agricultura / Ziua Grâului 2019. Noi soiuri și produse de la Syngenta

Ziua Grâului 2019. Noi soiuri și produse de la Syngenta

Distribuie

Peste 500 de fermieri transilvăneni au participat joi, 6 iunie, la cea de-a patra ediţie a Zilei Grâului, eveniment deja tradiţional în calendarul agricol mureşean organizat de compania Dafcochim în incinta fermei Kodagro de la Seuca (comuna Găneşti).

Ferma de la Seuca este coordonată de familia Kosa, reprezentată de Kosa Gyula şi Kosa Alpar, împreună cu patronatul companiei Dafcochim alcătuit din acţionarii Liviu Cojoc şi Radu Fodor, iar echipa de organizare a evenimentului a fost coordonată de Marinel Ştefan, directorul general al Dafcochim – Agro.

Loturile demonstrative de la Seuca au fost cultivate cu produse provenind de la 22 de companii şi instituţii furnizoare de inputuri pentru agricultură: Adama România, Azomureş, BASF România, Bayer Crop Science România, Belchim România, Caussade Semences, Ciproma Sem, Corteva Agriscience, Donau Saat România, FMC România, Holland Farming Agro, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Fundulea, Innvigo România, Limagrain România, Marton Genetics, Nufarm România, Probstdorfer Saatzucht România, Saaten Union România, Staţiunea de Cercetare Agricolă Turda, Summit Agro România, Syngenta România şi Tea Seminţe.

În afara loturilor demonstrative, fermierii participanţi la Ziua Grâului 2019 au avut posibilitatea de a vizita şi standurile de prezentare ale companiilor şi formelor enumerate anterior, dar şi ale firmelor IPSO Agricultură şi Dafcochim.

În 2019, Syngenta are un portofoliu performant, cu singurul hibrid de orz din România şi patru soiuri de grâu, adaptate condiţiilor specifice din ţara noastră.

“Falado este cel mai nou soi din portofoliul nostru, a fost lansat în 2018 şi este un soi care îmbină capacitatea de producţie a unui soi intensiv cu indicii de calitate a unui soi ameliorator. Falado are un pachet excelent de toleranţe atât la boli foliare cât şi la fusarium, are frunza cerată şi asta îl face şi tolerant de secetă”, le-a dat primele detalii fermierilor prezenți la Seuca Silvian Morari, manager de produs pentru seminţele de cereale.

Alături de Falado, în premieră puteţi vedea la Dafcochim soiul Gabrio. Acest soi va fi disponibil din sezoanele următoare, “el este un soi adaptat pentru diferite condiţii atât de tehnologie cât şi pedoclimatice”, a mai adăugat Silvian Morari.

În portofoliul Syngenta mai găsiți soiurile deja consacrate Illico şi Moisson.

“Potenţialul genetic al soiurilor trebuie susţinut de o tehnologie completă, iar prima verigă tehnologică importantă este tratamentul seminţei. Tocmai de aceea, în 2019, Syngenta lansează Austral Plus care este un produs inovator, singurul insecto-fungicid din România care prin combinaţia a două substanţe active, asigură protecţie completă şi de lungă durată atât împotriva dăunătorilor din sol şi a bolilor cu transmitere prin seminţe şi sol”, a completat managerul de produs.

Tehnologia Syngenta continuă cu pachetul de fungicide, vorbim de tratamentul 1 Amistar Opti, de tratamentul doi, Elatus Era. Specialistul le-a mai recomandat fermierilor ca în situația unei fertiliări intensive, să aplice un regulator de creştere până la al doilea internod, cum este Moddus Evo din portofoliul Syngenta.

Ligia VORO

Alex TOTH

 

 

 

De asemenea, verificati

Un nou sezon pentru Mocănița dintre Sovata și Câmpu Cetății

Distribuie Prima cursă din acest sezon a Mocăniței care circulă între localitățile mureșene Sovata și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.