Share

Home / Sighișoara / “Misterul Medieval”, tema Festivalului Sighişoara Medievală 2019

“Misterul Medieval”, tema Festivalului Sighişoara Medievală 2019

Cea de-a XXVI-a ediţie a Festivalului Sighişoara Medievală se va desfăşura în perioada 26-28 iulie, la Sighişoara, având ca temă „Misterul medieval”.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Sighişoara, evenimentul “își propune să aducă Festivalul Sighişoara Medievală la valoarea pe care o merită, și anume a celui mai vechi festival medieval din România care să se bucure de autenticitatea perioadei declarate prin spectacole, muzică și imagine, devenind astfel o poartă de călătorie în timp care să pună în valoare Cetatea Sighișoarei.”

Reprezentanţii Primăriei municipiului Sighişoara au mai precizat că importanţa festivalului constă în puntea de comunicare realizată prin intermediul artei, cu ajutorul genurilor specifice Epocii Medievale.

“Pe parcursul celor trei zile, participanții se vor putea bucura de muzică și dansuri medievale, ordine militare de reconstituire medievală și grupuri de jonglerii medievale, spectacol de reconstituire medievală cu cai, teatru medieval și teatru interactiv pentru copii, ateliere de artă și manufactură medievală, jonglerii cu steaguri, tabăra cavalerilor, curtea comedianților, conferințe, expoziții și video-mapping”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiaşi surse, noutatea din acest an este transpunerea scenică a unui mister medieval din patrimoniul universal în cadrul unui spectacol itinerant derulat în mai multe episoade.

“Sperăm ca, în perioada 26-28 iulie 2019, participanții la cea de-a XXVI-a ediție a Festivalului Sighișoara Medievală să regăsească bucuria serbărilor medievale din tablourile lui Bruegel dar și din primele ediții sau a celei anterioare”, au transmis reprezentanţii Primăriei municipiului Sighişoara.

(Redacţia)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Ziua porţilor deschise” la Școala Gimnazială „Friedrich Schiller”

Copiii sunt oglinda noastră de mâine, sunt cei care vor crea imaginea unei lumi pe …

Share
Share