Home / Galerii Foto / FOTO: Locuințe ANL pentru personal medical la Târgu Mureș în valoare de 6,5 milioane de lei

FOTO: Locuințe ANL pentru personal medical la Târgu Mureș în valoare de 6,5 milioane de lei

Distribuie

Luni, 12 august, a avut loc recepția tehnică a unui bloc ANL construit special pentru rezidenți și medici de specialitate vizavi de Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” (Sanitar) din Târgu-Mureş. Recepția a fost făcută în prezența primarului Dorin Florea, a lui George Ciprian Stan, directorul general adjunct al Agenției Naționale pentru Locuințe, dar și a lui Remus Bența, reprezentantul Contranscom Construcții Bența, compania contractantă.

24 de apartamente

„Medicii au programul lor. Au o grijă suplimentară, grija față de om. Medicul e diferit de orice altă categorie socială pentru că în primul rând se gândește la oameni și face ceva pentru om. E clar că medicii fiind preocupați atât de mult, și cu procesul de învățământ, 6 ani de zile, plus rezidențiat, plus specialitate, deci un medic doar pe la 40 și ceva de ani poți să spui că stă pe picioarele lui și e bine așezat. O grijă mai puțin trebuie să aibă pentru o locuință. Mi se pare că având o universitate de vârf, un spital cu renume internațional, e normal ca și primăria să facă”, a spus Dorin Florea.

Pentru acest bloc, Primăria municipiului Târgu-Mureș a oferit 1.000 de metri pătrați, suprafața construită fiind de 376 de metri pătrați.

Ansamblul rezidențial cuprinde 24 de apartamente cu suprafețe cuprinse între 38,5 şi 75,8 de metri pătrați. Dintre acestea, 12 apartamente sunt cu o cameră, 10 apartamente cu 2 camere și 2 apartamente cu 3 camere. Construcția cuprinde, de asemenea, la demisol spații tehnice, depozit pentru biciclete și cărucioare, un spațiu pentru uscarea rufelor la etaj și un spațiu alocat centralei termice.

„Mă bucur că am reușit într-o vară atât de fierbinte să rezolvăm un program atât de sensibil și atât de așteptat și cu această ocazie vreau să îl felicit și pe domnul director de la ANL. E un program care s-a finalizat în sfârșit pentru că de-a lungul timpului a tot fost amânat. Mă bucur că l-au dus la bun sfârșit acum și se deschide și perspectiva unor noi colaborări chiar în viitorul imediat și anume demararea unui cartier, o zonă importantă într-o altă zonă a orașului. Sper ca medicii să privească cu mare bucurie, iar cei care au făcut greșelile pe vremuri să și le însușească, pentru că medicii cei tineri din Târgu-Mureș mai aveau un bloc de garsoniere, dar unii s-au grăbit să-l vândă pe nimic. Acesta nu se va vinde, ci va rămâne pentru medicii tineri rezidenți specialiști care stau, locuiesc, trăiesc și vor să muncească la Târgu-Mureș”, a precizat Dorin Florea.

Bloc modern în valoare de 6,5 milioane de lei

Investiția Guvernului României a fost de 4,5 milioane de lei, iar cea a Primăriei municipiului Târgu-Mureș s-a ridicat la 2 milioane de lei.

„Următorul proiect este în zona Depozitelor, e în fază finală spre a fi aprobați indicatori în Consiliul tehnico-economic al Ministerului MDRAP. Noi sperăm ca în 2 luni să fim în situația în care investiția să fie atribuită spre execuție și să demarăm lucrările efectiv. Asta ca planuri imediate. Ca planuri de viitor, sigur că da, la Târgu-Mureș poate un singur bloc cu 24 de spații locative pentru personal medical este puțin. Sper că am observat cu toții că e o schimbare, una de arhitectură, mergem spre 2020. Spațiile sunt generoase, în conformitate cu Legea locuinței, plus-minus 10%. Programul se numește Locuințe pentru specialiști în sănătate, fiind un subprogram din programul Locuințe pentru tineri”, a spus George Ciprian Stan.

În legătură cu viitoarele investiții și construcții la care participă Primăria municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea a ținut să reamintească proiectul Planul Urbanistic Zonal – Dezvoltarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș zona străzii Gheorghe Marinescu – Parcul Eroilor.

„Și mediul de afaceri se mișcă în direcția viitorului Târgu-Mureșului, deci sunt o serie de locuințe în care și ei își dezvoltă proiecte imobiliare. Dar unul dintre cele mai mari proiecte este Memorandumul pe care l-am semnat atât cu UMF-ul, cât și cu spitalul, Consiliul Județean și mediul de afaceri. E vorba de marele complex cu parcarea și ceea ce înseamnă spații pentru medici, cabinete medicale, locuințe pentru medici și cămin studențesc. Deocamdată trebuie să întrebați consilierii locali de ce au votat împotriva acestui proiect, pentru că blocând bugetul, iată, un fenomen unic în țară și va naște în cascadă o serie de tulburări foarte mari”, a precizat primarul municipiului Târgu-Mureş.

Repartizarea apartamentelor s-a făcut în funcție de grila oficială a Legii ANL-ului.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Turismul în județul Mureș își revine”. Vezi care sunt principalele evenimente culturale din 2024

Distribuie Anul 2024 pare un an extrem de promițător pentru toți turiștii care își doresc …

1 comentariu

  1. Dupa salarii cuprinse intre 12000 si 20000 lunar le dam si locuinte subventionate.. Ca sa poata lua spaga mai multa. Faina treaba..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.