Home / Business / Programe noi de formare profesională

Programe noi de formare profesională

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Mureş intenţionează să organizeze până la 30 septembrie 2019, 7 programe de formare profesională în următoarele meserii şi ocupaţii: cofetar -patiser, agent de securitate, tehician maseur, îngrijitori bătrâni la  domiciliu, expert achiziții publice, ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație publică şi inspector resurse umane.

În cursul anului 2019, agenția a organizat 21 programe de formare profesională, la care au fost cuprinşi un număr de 364 şomeri și 3 persoane care au revenit din concediu pentru creșterea copilului pâna la împlinirea vârstei de 2 ani.

Serviciile de formare profesională asigură creşterea şi diversificarea competențelor profesionale în scopul asigurării mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii.

Conform prevederilor Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, beneficiază gratuit de cursuri de iniţiere/ calificare/ specializare/ perfecţionare, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în evidențele agenţiei.

Totodată, 11 persoane au fost cuprinse la evaluări de competențe profesionale, astfel: lucrător în comerț – 5 persoane, instalator apă canal – 2 persoane şi zidar-pietrar-tencuitor – 4 persoane.

Informații suplimentare despre cursurile organizate de AJOFM Mureș se pot obține la sediul agenției, Compartimentul formare profesională sau la telefon 0265-263.760, interior 115, persoană de contact doamna Boar Adela.

(Comunicat de presă, AJOFM Mureş)

Citeste si:  Grădiniță nouă, de 1,4 milioane de lei, într-o comună mureșeană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Parc de activități productive, în pregătire la Râciu

Conducerea Primăriei comunei Râciu, prin primarul unității administrativ-teritoriale, Alin-Ciprian Belean, anunță publicul interesat asupra depunerii …