Lecții de antreprenoriat, prin proiectul ”Creator” Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 242 Vizualizări

Lecții de antreprenoriat, prin proiectul ”Creator”

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu-Mureș, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „Electromureș”, a organizat miercuri, 25 septembrie, la Liceul Tehnologic „Electromureș”, conferința asupra predării experiențiale a antreprenoriatului Creator – rezultatele și evaluarea proiectului.

Model de predare a cunoștințelor antreprenoriale

Conform Blogului UMFST Târgu-Mureș, evenimentul se înscrie în seria de acțiuni de diseminare a rezultatelor proiectului Erasmus+ – Creator – Experimental Approach to Teaching Entrepreneurship through Workplace Training.

”La conferință au fost prezenți elevi și profesori din mai multe licee ale municipiului Târgu-Mureș, profesori din cadrul UMFST Târgu-Mureș, reprezentanți ai mediului economic, precum și reprezentantul Inspectoratului Școlar Mureș, în persoana doamnei Illés Ildikó, inspector general adjunct. Proiectul a avut o perioadă de implementare de 24 de luni, în anii școlari 2017-2019, și a fost realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus+, actiunea KA2 – parteneriate strategice având parteneri din Germania, Italia, Slovenia, Croația și România. Obiectivul proiectului a fost implementarea unui model nou de predare a cunoștințelor antreprenoriale și facilitarea unei cooperări eficiente între instituțiile de învățământ- comunitate și mediul local de afaceri. Prin proiectul Creator s-a deschis o oportunitate deosebită pentru profesorii și elevii din învățământul preuniversitar, de a testa metode și tehnici experimentale în predarea – învățarea antreprenoriatului, într-o manieră modernă și practică, adaptată cerințelor actuale ale pieței”, se menționează pe Blogul UMFST Târgu-Mureș.

Sesiuni de training

În cadrul aceluaiși proiect, au fost organizate sesiuni de training pentru profesori, elevi, workshop-uri, precum și întâlniri între elevi și antreprenori. La training-ul pentru profesori au participat atât cadre didactice de la Liceul „Electromureș” precum și de la Liceul Tehnologic „Avram Iancu”, Liceul Tehnologic „Gheorghe Șincai” și Colegiul Agricol „Traian Săvulescu”.

”Grupul țintă a fost un număr de 32 de elevi de la Liceul Tehnologic „Electromureș” de la specializările: Tehnician în hotelărie și Tehnician în activități economice, coordonați de doamnele profesoare ec. Frâncu Monica-Cecilia, ec. Osváth Ildikó Ágnes și ec. Pál Ibolya Edit. Elevii, organizați pe grupe, au dezvoltat în cadrul workshop-urilor șase idei de afaceri, care au fost evaluate de antreprenori din mediul de afaceri local. Acest proiect a adus o schimbare în domeniu predării educației antreprenoriale, axându-se pe o abordare bazată pe dezvoltarea ideilor, a metodelor și instrumentelor practice, a muncii pe teren și a dezvoltării modelului de afaceri. Învățarea prin experiență a antreprenoriatului are potențialul de a crea o punte între lumea educației și a muncii, încurajarea startup-urilor inovative, creşterea rolului antreprenorilor în societate”, se mai menționează pe Blogul UMFST Târgu-Mureș.

(Redacţia)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE