Share
Home / Religie / Recunoștință pentru părintele Alin Iernuțan

Recunoștință pentru părintele Alin Iernuțan

Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent duminică, 19 ianuarie, a XXIX-a după Rusalii, când este rânduit să fie citită pericopa evanghelică ce prezintă vindecarea celor zece leproși, în mijlocul credincioșilor din municipiul Târnăveni. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, ÎPS Irineu a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aurla biserica „Sfânta Treime” din municipiul Târnăveni. „Noi, creștinii, avem datoria să-I mulţumim Bunului Dumnezeu, Care ne curăţește mereu de lepra păcatului prin Taina Spovedaniei, al doilea Botez. De asemenea, trebuie să-I fim recunoscători pentru că, în Dumnezeiasca Liturghie, ne inundă cu energiile harului Său și ne hrănește cu Sfânta Euharistie, pâinea cea cerească. Lui Dumnezeu se cuvine să-I mulţumim nu numai pentru darurile Sale, ci și pentru necazuri și dureri, prin care suntem conduși la desăvârșire. Să ne fie clar că «nimic nu este mai bineplăcut lui Dumnezeu decât un suflet recunoscător, care aduce prinos de mulţumire», precum afirmă Sfântul Ioan Gură de Aur”, au fost cuvintele adresate credincioșilor de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei”, citat de www.reintregirea.ro.

Părintele Alin Iernuțan hirotesit întru iconom

Comunitatea credincioșilor din biserica „Sfânta Treime” este păstorită de către părintele Alin Iernuțan, preot al parohiei Târnăveni II, și părintele Ionel Pintilie, păstor al parohiei Târnăveni III. În cadrul slujbei de duminică, diaconul Daniel Rus a fost hirotonit preot pe seama parohiei Goreni, protopopiatul Reghin. De asemenea, la finalul Sfintei Liturghii, pentru osteneala și râvna de care a dat dovadă pe parcursul anilor de slujire, părintele Alin Iernuțan a fost hirotesit întru iconom. Potrivit www.reintregirea.ro, Biserica „Sfânta Treime” din Târnăveni a fost ridicată între anii 1937-1971, prin osteneala și contribuția tuturor credincioșilor din municipiu. Piatra de temelie a noului locaș a fost așezată la data de 10 iunie 1937, în timpul păstoririi preotului Emil Tătar, urmând ca lucrările de edificare să fie sistate între anii 1946 și 1957. La data de 24 octombrie 1971, în urma încheierii lucrărilor de finisare a exteriorului și interiorului bisericii, Mitropolitul Nicolae Mladin al Ardealului, Crișanei și Maramureșului a oficiat slujba de sfințire a locașului de închinare, păstor al acestei comunități fiind preotul Ioan Popa. Noua pictură care împodobește biserica „Sfânta Treime” din Târnăveni a fost executată între anii 2005-2011, de către pictorul Nicolae Gavrileanu, perioadă în care a fost montat un nou iconostas. Lucrările de reabilitare și înfrumusețare a locașului au fost realizate cu sprijinul deosebit al clericilor și credincioșilor din municipiu, în timpul păstoririi preoților Eugen Gligor și Traian Dur. În urma finalizării tuturor lucrărilor efectuate, la data de 4 iunie 2012, Părintele Arhiepiscop Irineu, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de binecuvântare a bisericii „Sfânta Treime” din municipiul Târnăveni.Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bunicii comunității, omagiați în parohia Delenii

Proiectul „Bunicii comunității”, inițiat de parohia Delenii, protopopiatul Târnăveni, și-a derulat cea de a doua …

Share
Share