Home / Slider / Accidente de muncă mortale! Bilanțul ITM Mureș

Accidente de muncă mortale! Bilanțul ITM Mureș

În decursul anului 2019, la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Mureș au fost comunicate de către angajatori un număr de 331 de evenimente. Anunțul a fost făcut, în urmă cu câteva zile, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural Mureș, cu ocazia prezentării Raportului de activitate al ITM Mureș pentru anul 2019.

Potrivit documentului, din cele 331 de evenimente, ”23 au fost evenimente mortale”, iar ”numărul dosarelor de cercetare întocmite de angajatori și avizate de ITM Mureș a fost de 195.”

”Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș a cercetat 26 de evenimente în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1425/2006 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006. Din acestea au fost: 7 accidente de muncă, 3 invalidități, un accident colectiv și 15 accidente în afara muncii”, se menționează în raportul întocmit de jrs. Eva Man, inspector șef al ITM Mureș.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Acces gratuit la o colecție numeroasă de cărți electronice, la Biblioteca UMFST

Reprezentanții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ,,George Emil Palade” din Târgu Mureș …