Sondaj inutil?! Cum va fi stabilit de fapt candidatul PNL la Primăria Târgu-Mureș Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2239 Vizualizări

Sondaj inutil?! Cum va fi stabilit de fapt candidatul PNL la Primăria Târgu-Mureș

Liderul liberalilor din municipiul Târgu-Mureș, consilierul județean Ervin Molnar, a prezentat vineri, 7 februarie, într-o conferință de presă, detalii cu privire la modul în care va fi desemnat candidatul PNL la funcția de primar al ”Orașului trandafirilor”, la alegerile locale din acest an.

Benedek, Molnar, Pop, ordinea candidaților în sondaj

Inițial, în competiția internă a liberalilor s-au înscris trei candidați, respectiv Ervin Molnar, Theodora Benedek (consilier local și șef al Clinicii de Cardiologie din Târgu-Mureș) și Cosmin Pop (om de afaceri).

În urma unui sondaj realizat de o societate de profil din capitală, liderii naționali ai PNL au decis, în data de 28 ianuarie, că ”finala” pentru accederea în postura de candidat PNL la Primăria Târgu-Mureș se va da între Theodora Benedek (clasată pe locul 1 în sondajul respectiv) și Ervin Molnar.

”Cu siguranță se va face o interpretare pe candidat a sondajului, vom cere recomandarea institutului de cercetare care este candidatul cu care trebuie să intrăm în alegeri, dacă ne referim și la ceilalți candidați”, a declarat, la momentul respectiv senatorul Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș.

Decizia finală, luată de Adunarea Generală a PNL Târgu-Mureș

Întrebat vineri, 7 februarie, dacă va mai fi organizat un sondaj intern (așa cum se vehicula în diverse cercuri politice) care să decidă numele viitorului candidat la Primăria municipiului Târgu-Mureș, Ervin Molnar a afirmat că „acestea sunt niște chestiuni interne pe care nu le pot comenta”, respectiv că decizia finală va aparține Adunării Generale a PNL Târgu-Mureș.

”Acest lucru (demersul de stabilire a candidatului – n.r.) va fi tranșat de Adunarea Generală a membrilor de la Târgu-Mureș, prin vot. Toți membrii PNL Târgu-Mureș vor fi convocați și vor stabili acest lucru prin vot. În jur de 300 de membri”, a afirmat Ervin Molnar.

Vor apărea alți candidați-surpriză?

Oarecum surprinzător în contextul în care recentul sondaj de opinie a testat priza la electorat a trei liberali, liderul PNL Târgu-Mureș a mai spus că de fapt orice liberal se poate înscrie în competiția care va fi decisă de votul Adunării Generale a PNL Târgu-Mureș.

”În momentul de față sunt două persoane (înscrise în competiția internă pentru Primăria municipiului Târgu-Mureș – n.r.), dar acest lucru nu înseamnă că se va alege dintre cele două persoane. Își pot depune candidatura și în cadrul acelei reuniuni și alți membrii PNL. Bineînțeles că obligatoriu trebuie să fii membru PNL”, a menționat Ervin Molnar.

Alex TOTH

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE