Bilanț ITM Mureș. Amenzi de 4,1 milioane de lei pentru muncă nedeclarată Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1593 Vizualizări

Bilanț ITM Mureș. Amenzi de 4,1 milioane de lei pentru muncă nedeclarată

În anul 2019, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureș au efectuat 547 de controale în domeniul relațiilor de muncă.

Potrivit Raportului de activitate al instituției pe anul 2019, prezentat recent într-o ședință a Colegiului Prefectural Mureș, cu ocazia celor 547 de controale au fost identificate 166 de persoane care prestau activitate fără a avea încheiat contract individual de muncă anterior începerii activității și 52 de persoane care prestau alte forme ale muncii nedeclarate.

”S-au aplicat sancțiuni contravenționale pentru 428 de angajatori”, a precizat jrs. Eva Man, inspector șef al ITM Mureș.

Tot în decursul anului trecut, inspectorii de muncă din cadrul Serviciului Control Relații de Muncă al ITM Mureș au aplicat 698 de sancțiuni contravenționale, din care 350 de avertismente și 348 de amenzi în cuantum de 4.115.400 de lei. De asemenea, inspectorii ITM Mureș au dispus 2.139 de măsuri obligatorii, pentru remedierea deficiențelor constatate.

Cu ochii pe agențiile de plasare a forței de muncă

Conform aceluiași raport, în decursul anului 2019 au fost efectuate 13 controale pentru verificarea modului în care agenții de plasare a forței de muncă respectă prevederile Legii 156/2000, republicată, privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate.

”Au fost sancționați 13 agenți de plasare a forței de muncă, fiind aplicate 28 de sancțiuni contravenționale, 16 avertismente și 12 amenzi în cuantum de 75.000 de lei și, de asemenea, au fost dispuse 33 de măsuri de remediere”, a subliniat jrs. Eva Man.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE