Home / Editorial / Mureș: Propunere de partid făcută de Nicolae Ploeșteanu

Mureș: Propunere de partid făcută de Nicolae Ploeșteanu

Distribuie

Naționalist fiind, încerc să propun o ideologie, modernă și simplă, actualelor forțe politice efervescente în Târgu Mureș, majoritatea cu rădăcini în sistemul care le dă „hrană”! Sper să nu se supere pe mine și să nu arunce capra lor în curtea vecinilor! Este doar un plus de muncă în sprijinul lor! Gratuit și altruist! Aveți atașată o propunere de partid, deși presupun că e greu să te desprinzi de altul! Atunci, doar împrumută! E bine…

Tot ce citiți mai jos reprezintă idei de dezbatere pentru politicienii pe care îi doriți sau susțineți! Pe curând! Nu vă încurcați în cuvântul „naționalist”!

PROGRAMUL POLITIC AL I-PARTID

Obiective:

1. Voi cei nebăgați în seamă veniți cu noi!

Cu siguranță afirmarea statului de drept și centrarea pe libertățile și drepturile indivizilor pe fondul unei revoluții importante ce s-a petrecut în anul 1989 în România reprezintă schimbarea fundamentală a ultimei jumătăți de secol. Această schimbare a avut un impact pozitiv major asupra evoluției societății românești dar a fost însoțită și de consecințe negative. Lucrându-se amplu la formarea și consolidarea unor instituții publice puternice și democratice, pe fondul încrederii acordate acestui proces, într-o proporție covârșitoare indivizii au lăsat să se formeze un spectru de partide și grupuri politice de o calitate slabă și, mai ales, nereprezentativi pentru majoritatea populației. Această situație a condus la adoptarea a numeroase politici greșite sau la adoptarea defectuoasă de politici, creându-se riscuri mari asupra democrației înseși și la excluderea reprezentării reale a indivizilor. Singura soluție la această situație este reformarea spectrului politic actual prin implicarea în realizarea puterii a celor mulți, care în această perioadă sunt tot mai distanțați față de actul de guvernare publică în raport cu interesele și drepturile lor.

Ca urmare, un prim obiectiv important al noului partid este de a coaliza pe toți aceia care se consideră aflați în situația descrisă mai sus și a crea o forță politică care să schimbe lucrurile de jos în sus!

Este vorba despre o aliniere a tuturor în raport de orice provocare actuală, inclusiv poziția femeii în societate. Femeia trebuie să aibă contextul potrivit pentru a deveni un lider, ori de câte ori are fundamentele potrivite.

2. Ai sprijin!

Formațiunea politică își propune să creeze pârghiile necesare pentru ca vocea fiecăruia dintre membrii și simpatizanții săi să fie auzită clar, rapid și eficient și să se regăsească în politicile publice elaborate și aplicate la nivelul administrațiilor publice locale. Pentru aceasta se va milita pentru crearea unor soluții inteligente alternative în administrația publică locală, de natură să aducă concurența în această zonă, singura soluție utilă care mai poate debloca administrarea treburilor publice, în condițiile în care fundamentul eficienței liberale, anume excluderea confuziunii dintre puterea economică și cea politică, este absent din viața de stat a României.

Soluțiile alternative inteligente contribuie atât la punerea cu celeritate în practică a voinței și intereselor noastre, dar permit păstrarea unui spectru cetățenesc în care pluralismul politic poate să își păstreze autenticitatea și vocația sa utilă.

3. Trebuie să convingem maghiarii să ne ajute! Îndoctrinarea este o chestiune lipsită de discurs!

Pentru perspectiva locală, prezența istorică a minorităților etnice trebuie să constituie un dat căruia să i se dea amploarea necesară unei dezvoltări benefice întregii comunități locale. Coexistența deopotrivă a trăsăturilor specifice locale, anume caracterul național al statului român, pe de o parte și prezența istorică, legitimă a minorității maghiare, trebuie să funcționeze benefic; pentru aceasta trebuie să se amplifice pârghiile necesare asigurării unei solidarități reale cu menținerea și consolidarea pe mai departe a tradițiilor și obiceiurilor tuturor indivizilor și comunităților, indiferent de spectrul lor identitar, de limbă, de origine, de caracter, de obiceiuri etc.

Lipsa de comunicare și cointeresare s-a manifestat în special la nivelul forțelor politice care au utilizat în ceea ce privește obținerea voturilor și dobândirea puterii politice discursuri de îndoctrinare care nu își mai au locul într-o societate cu valențe de comunicare diferite și cu un potențial uriaș de transformare în această privință.

I-partid se va focaliza pe crearea punților de construcție întemeiată pe sprijinul care trebuie să vină în această privință din partea etnicilor maghiari.

4. Partidul se orientează pe CE DEZBINĂ NU CONTEAZĂ!

Cauza noastră este construcția și solidaritatea. De-a lungul vremurilor, numeroase concepte au fost aduse la nivel de valori sociale și a fost afirmată și păzită supremația lor indiferent de modul cum au fost folosite, cu consecințe devastatoare sau cu consecințe de bun augur. Concepția partidului este că utilizarea în scop de sciziune și prejudiciere a unora sau altora trebuie cât mai mult exclusă prin toate mijloacele, astfel încât să se mențină caracterul valoros al oricărei dorințe comunitare.

Există concepte și valori afirmate care trebuie regândite și reformulate: reprezentativitate politică, până acolo unde contribuie la solidaritate; emigranți, imigranți sau rezidenți, până acolo cât construiesc împreună; limba națională, diversitate etnică, minorități naționale, atât timp cât există eficiență, solidaritate și se perpetuează sau creează tradiții; liberalism sau marxism-leninist, atâta timp cât prosperă comunitatea și indivizii care o alcătuiesc.

5. NU TĂIEM

Protecția mediului înseamnă supervizarea mediului economic în ceea ce privește respectarea standardelor de dreptul mediului, inclusiv a societății Azomureș.

Nu va avea importanță diversitatea etnică și limba de comunicare pentru eficiența comunității!

Pe educație trebuie schimbate picioarele de lemn cu picioare de fier!

Statul de drept și colaborarea cu partidele europene este prioritară!

Nu există minorități naționale, există doar dorința tuturor de a îmbunătăți situația actuală din Târgu Mureș!

O scară din fier pentru toată lumea!

Stigmatizarea duce la favorizare! Vom exclude orice discurs de acest tip! Mulți vorbesc despre „țigani sau despre unguri sau despre evrei etc”! Nu vom accepta acest gen de stigmatizare! Noi construim cu cine există!

Sociabilitatea, este factorul numărul 1 în acest oraș. Îl vom promova și ne vom asocia acestei idei.

Nu are importanță partidul ci ideile omului! Vom demara o campanie care să asigure proprietatea intelectuală asupra propriilor idei, chestiune care la momentul de față nu există! Mureșenilor li se vor plăti ideile așa cum este normal într-o societate inteligentă! Aceasta va fi una dintre cele mai mari realizări, deoarece toate guvernările României au ignorat Proprietatea intelectuală!

Prea multe orgolii, prea multe sentimente de importanță! Vom face în așa fel încât anumite „personalități” importante să „se dezumfle” deoarece nu este cazul să construim o lume bazată pe false statute! Aici am în vedere, șefi din administrația publică centrală sau locală, am în vedere pe oricine care pretinde statut fără vreun rost altul decât de a câștiga bani!

O mai bună cooperare între profesiile de orice natură va fi pasul următor, deoarece monopolizarea actuală, în interiorul oricărei profesii, nu servește decât celor care au deja un punct de pornire și îi ignoră pe toți ceilalți!

Competitivitate între administrația publică și mediul privat în ceea ce privește protecția victimelor! Va fi o rezoluție imensă, deoarece în absența competitivității nu se realizează nimic important!

OBIECTIVE ECONOMICE, SOCIALE ȘI CULTURALE:

Avantajul local este poziționarea centrală în Transilvania, a acestui oraș și a aeroportului Târgu Mureș!

Orice înseamnă infrastructură pentru Târgu Mureș este un plus!

Parc național! Dorim ca tot ce înseamnă păduri să fie declarat Parc Național și să nu mai urmeze drumurile afacerilor private!

Ne propunem un oraș liber al culturii, un oraș întemeiat pe dezvoltarea mediului înconjurător și pe comunicarea între oameni!

Conf. univ. dr. Nicolae PLOEȘTEANU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.