Coronavirusul Covid-19 – poate aromaterapia să ajute? Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1966 Vizualizări

Coronavirusul Covid-19 – poate aromaterapia să ajute?

În lumina celor întâmplate în ultima perioadă, coronavirusul Covid-19 nu mai are nevoie de nicio introducere. Pentru cei care doresc să utilizeze uleiurile esenţiale ca o posibilă metodă suplimentară de prevenţie, acest articol poate fi un ghid binevenit. Mai mult decât atât, folosirea corectă şi regulată a uleiurilor esenţiale poate fi o metodă naturală de susţinere a sistemului imunitar.

Pentru a putea folosi în mod eficient aromaterapia, este nevoie să înțelegem ciclul de viaţă al viruşilor (rețineți că aceasta este o versiune extrem de simplificată a unui proces foarte complex):

  • virusul pătrunde în corpul gazdei și se prinde de celule din tractul respirator (nas, gât, plămâni)
  • proteinele de la suprafața virusului se unesc cu receptorii precum o cheie în gaura cheii
  • virusul își deschide astfel calea de acces în celulă și o infectează

Este dovedit faptul că anumiți compuși din unele uleiuri esenţiale pot ajuta la întreruperea acestui ciclu de viaţă, într-un anumit stadiu al dezvoltării. Aşadar, un amestec de anumite uleiuri esenţiale poate fi o alternativă de protecție complementară.

Aromaterapia îţi pune la dispoziţie o varietate de uleiurile esenţiale antivirale, care pot fi de un real ajutor: Arbore de ceai, Cimbru thymol & linalool, Cuișoare, Eucalipt globulus, Lămâie, Manuka, Melissa, Rozmarin, Scorțișoară etc. Toate acestea pot fi achiziționate de pe www.earome.ro.

Pentru curățarea aerului, uleiurile esenţiale pot fi folosite într-un difuzor. Aerisește camera, pune difuzorul cu 8-10 picături uleiuri esențiale în 30 ml apă, închide ușa și lasă-l să acţioneze. Apoi aeriseşte camera din nou.

Inhalatoarele nazale cu uleiuri esențiale pot fi o variantă sigură şi eficientă. În acest mod, uleiul esențial pătrunde în corpul tău prin sistemul respirator, ajungând astfel exact unde este mai mare nevoie de el. Sub acțiunea uleiului, virusul cantonat la nivelul nasul poate avea şanse mai mici de proliferare. Nu uita să te speli pe mâini înainte de a folosi inhalatorul nazal, pentru a evita transferul agenților patogeni de pe mână în nas sau gură.

În concluzie, aromaterapia poate fi o soluție complementară de susținere a sănătății și întărire a imunității, atât în această perioadă tensionată, cât și în restul timpului. Desigur, cu respectarea recomandărilor specialiștilor:

  • spălatul pe mâini în mod regulat;
  • respectarea regulilor elementare de igienă;
  • folosirea unui inhalator nazal în spații publice;
  • difuzarea de uleiuri esenţiale antivirale în casă (la domiciliu).

Totul va fi bine!

Larisa POP

www.earome.ro / Manager comunitate Mamprenoare Târgu-Mureș

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE