Lenovo Legion Seria Y laptop de gaming performant Timp liber
  • I.A.
  • 0 comentarii
  • 195 Vizualizări

Lenovo Legion Seria Y laptop de gaming performant

Îți dorești un laptop de gaming performant, la un preț rezonabil? Atunci un laptop Lenovo Legion Seria Y poate fi alegerea perfectă pentru tine.

În acest articol îți vom prezenta câteva modele din această serie, dar și avantajele și dezavantajele unui laptop Lenovo Legion.

Mulți gameri evită marca Lenovo pentru că nu o consideră performantă și optează pentru modele de la ASUS sau Acer. Această serie de la Lenovo este una foarte bună, fiabilă și are modele destul de asemănătoare cu ASUS Republic of Gamers.

Să începem cu principalele modele din seria de laptopuri Lenovo Legion, le gasiti chiar si la emag la super preturi.

Lenovo Legion Y520

Acesta este modelul de bază, cel mai simplu din seria Y Lenovo Legion. Performanțele laptopului sunt bune, potrivite pentru gaming de relaxare, nu pentru gamerii profesioniști. Prețul acestui laptop pornește de la 4000 de lei, în funcție de magazinul de la care îl achiziționezi.

Are procesor Intel Core i7, generația a 7-a și placă video nVIDIA GeForce GTX 1050.

Lenovo Legion Y540

Un model mai accesibil din punct de vedere al prețului este varianta Y540. În funcție de procesorul pe care îl are, prețul acest produs începe de la 3500 de lei, pentru varianta cu i5.
Dacă optezi pentru varianta cu i7, prețul crește până la 4800 de lei.

Toate modelele prezintă placă video de la nVIDIA.

Lenovo Legion Y730

Acest model este disponibil în două mărimi, cu ecran de 15 sau de 17 inch. Evident, prețul diferă în funcție de mărimea ecranului și tipul de procesor. Toate laptopurile Y730 au placă video nVIDIA GeForce 1050.

Lenovo Legion Y740

La fel ca modelul anterior și acest model este disponibil în două dimensiuni, cu ecran de 15 sau de 17 inch. Procesorul Intel Core i7 de ultimă generație este unul foarte performant. Placa video nVIDIA GeForce este disponibilă în 3 variante: 2060, 2070 Max-Q și 2080 Max Q.

Prețul acestui laptop pornește de la 7000 de lei.

Lenovo Legion Y7000P

Un alt model de laptop din seria Lenovo Legion este Y7000P. Acesta are procesor Intel Core i7, a 9-a generație. Laptopul are placă video nVIDIA GeForce disponibilă în 3 variante:
● RTX® 2060
● GTX 1660 Ti
● GTX 1650

Prețul acestui model pornește de la 4000 de lei.
Lenovo Legion Y7000

Ultimul model din seria Y este Y7000. Este disponibil cu procesor Intel Core i5 sau i7 de a 9-a generație, iar placa video este la fel ca cea de la modelul Y7000P (cu cele 3 variante). Varianta cu procesor i5 pornește de la prețul de 3500 și cea cu i7 de la 4000 de lei.

Prețul crește în funcție de placa video selectată.

Avantaje și dezavantaje Lenovo Legion Seria Y

În ceea ce privește avantajele laptopurilor din această serie se numără plăcile video nVIDIA și procesoarele de la Intel. Poți opta pentru un procesor i5 sau i7 și varianta de plăci video este destul de variată.

De asemenea, prețurile sunt pentru orice buzunar. De la 3000 până la 7500 de lei. În funcție de cât vrei să investești în laptop și de performanțe, poți alege modelul potrivit pentru tine.

Bateria este un alt punct bonus pentru aceste laptopurile de gaming. Ele pot rezista până la 6 ore fără să aibă nevoie să fie încărcate. Acest lucru este destul de bun pentru un laptop de gaming, majoritatea rezistă aproximativ 4 ore.

Printre dezavantaje se numără materialele utilizate pentru a carcasa laptopurilor. Mulți utilizatori au menționat că aceste laptopuri nu par a fi foarte rezistente. De asemenea, memoria laptopurilor nu pare a fi cea mai bună, în special pentru gaming.

O altă problemă menționată de utilizatori a fost sistemul de cooling al laptopurilor. Acestea tind să fie foarte zgomotoase.

Acestea sunt toate modelele din seria Y de la Lenovo. La fel ca orice serie, laptopurile vin cu diverse avantaje și dezavantaje. Laptopul Y7000 este cea mai bună alegere din punct de vedere al prețului, în timp ce Y740 este cel mai bun din punct de vedere al performanței. Alege modelul potrivit pentru tine și pentru nevoile tale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE