SPERANȚĂ. Un medic mureșean premiat de Organizația Mondială a Sănătății, în prima linie anti Covid-19 din România! Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 10935 Vizualizări

SPERANȚĂ. Un medic mureșean premiat de Organizația Mondială a Sănătății, în prima linie anti Covid-19 din România!

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, doctorul de origine mureșeană Andreea Moldovan, a fost detașată, pentru o perioadă de două săptămâni, să își desfășoare activitatea în cadrul echipei Ministerului Sănătății care organizează lupta împotriva Covid-19 în România.

Premii de Excelență din partea OMS

Originară din Târgu-Mureș, dr. Andreea Moldovan a absolvit Facultatea de Medicină Generală a Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș (promoția 1998). În 2008, a obținut titlul de doctor în științe medicale, iar între septembrie 2009 și iulie 2011 a fost Bursieră de Excelență în cadrul Hôpital Cantonal de Genève. Pe perioada ocupării funcției de coordonatoare a Compartimentului de prevenire și control al infecțiilor nosocomiale din cadrul Spitalului ”Sf. Constantin” din Brașov, dr. Andreea Moldovan a fost răsplătită cu două Premii de Excelență în Igiena Intraspitalicească, acordate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), iar din luna martie 2020, medicul mureșean a preluat funcția de director medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov.

Mesaj către personalul medical din România

Totodată, dr. Andreea Moldovan este coautor al ghidului ”Reguli de urmat în igiena mâinilor pentru personalul medical care îngrijește persoane suspecte sau confirmate cu infecție cu noul coronavirus” editat de Institutul Național de Sănătate Publică, iar în decembrie 2019 a primit, din partea președintelui României, Ordinul ”Meritul Sanitar” în grad de Cavaler.

”E foarte importantă utilizarea corectă a echipamentului de protecție, e crucial pentru a ne proteja în primul rând pe noi și în egala măsură pe ceilalți. Nu umblați cu echipamentul contaminat pe secție, organizați o zonă de decontaminare a acestuia și de dezbrăcare corectă. De asemenea, utilizarea corectă a mănușilor face diferența dintre a lucra safe și a ne contamina sau a contamina suprafețe, clanțe, dosare, stetoscop sau tensiometre atinse și de alții! Și peste toate și la fiecare pas/etapă, igiena mâinilor corectă! Să învățăm practic să ne protejăm!”, este mesajul transmis de dr. Andreea Moldovan către personalul medical din România.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE