Home / Business / EROII DIN SPATELE EROILOR. Mii de viziere pentru cadre medicale, donate de mureșenii de la MPR Design!

EROII DIN SPATELE EROILOR. Mii de viziere pentru cadre medicale, donate de mureșenii de la MPR Design!

Distribuie

Odată cu declararea stării de urgență din cauza pandemiei de Covid-19, în spațiul public din România au început să apară și problemele care macină din interior sistemul de sănătate autohton. Una dintre aceste probleme se referă la dotarea precară a personalului medical, respectiv la lipsa de echipamente de protecție cu care se confruntă salvatorii de vieți.

Sensibil la strigătul de ajutor lansat pe alocuri cu disperare de oamenii în halate albe din diverse unități spitalicești, doi antreprenori din Târgu-Mureș, Paul și Raluca Miron, au decis să renunțe pentru moment la activitatea de confecționare a produselor personalizate din lemn în cadrul firmei MPR Design și să treacă la producția de viziere de protecție pentru cadre medicale. Dând dovadă de un excepțional spirit civic, tinerii antreprenori și câțiva voluntari entuziaști confecționează, de dimineața până seara, viziere de protecție care sunt donate celor care luptă în prima linie împotriva extinderii infecției cu noul coronavirus.

Reporter: Ce obiect de activitate avea firma dumneavoastră înainte de apariția pandemiei de Covid-19 și de unde v-a venit ideea să confecționați viziere de protecție pentru personalul medical?

Paul Miron: La firma noastră se confecționează produse personalizate din lemn, dar facem și printuri pe lemn și diferite obiecte pentru cadouri și pentru nunți. Când a început pandemia, vânzările au luat-o în jos și atunci am căutat o soluție ca să ne ocupăm timpul. Am găsit pe niște grupuri din străinătate proiecte de confecționare a vizierelor. Întrucât avem printere, am făcut un design simplu de viziere, ca să fie cât mai simplu de confecționat. Am realizat designul și a doua zi am conceput trei prototipuri, am ales unul dintre ele și am trimis produsul la medici pentru o probă. A fost ok și de acolo înainte a început producția, deja avem produse peste 2.000 de bucăți.

Rep.: Unde ajung produsele dumneavoastră?

P.M.: La cadrele medicale. După ce am început producția ne-au contactat și cei de la viziere.ro care au un proiect la nivel național. Am luat legătura și cu Fundația Comunitară Mureș care s-a alăturat proiectului inițiat de viziere.ro. Avem o listă, pe site-ul viziere.ro se poate face comanda prin intermediul unui formular de comandă, și noi avem o listă centralizată pentru tot județul Mureș.

Rep.: Cum faceți față comenzilor din punct de vedere al personalului și al materiei prime?

P.M.: Au fost zile când am lucrat două-trei persoane, dar și zile în care echipa a fost alcătuită din mai multe persoane. În echipă suntem eu, soția și un angajat. Suntem trei, iar în weekend-ul care a trecut ne-au ajutat niște prieteni, au fost cam șase persoane. Referitor la materia primă, la început am primit o donație pentru circa 2.000 – 2.500 de bucăți. Chiar astăzi (luni, 30 martie – n.r.) am reușit să mai fac rost de materie primă cumpărată din sponsorizările către Fundația Comunitară Mureș, pentru alte aproximativ 4.000 de bucăți.

Rep.: Cum decurge o zi obișnuită de muncă?

P.M.: Începem dimineața la ora 8 și terminăm la 10 seara, cu mici pauze de rigoare. În ultimele cinci zile acesta a fost programul.

A consemnat Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTOREPORTAJ: ”Gala Aniversară Zi de Zi 20 de ani” în peste 250 de imagini

Distribuie Cotidianul mureșean Zi de Zi și-a sărbătorit cele două decenii de activitate în cadrul …

3 comentarii

  1. Felicitări! D-zeu să vă răsplătească gestul umanitar!

  2. Felicitari! Dacă este posibil doresc sa achizitionez 10 viziere pentru personal

  3. Muntean Marinela

    Felicitari pentru tot ce faceti!
    Cu siguranta rasplata va veni inzecit
    Sanatate multa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.