Reghinenii de pretutindeni, îndemnați  să doneze pentru Spitalul „Eugen Nicoară” Reghin
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1170 Vizualizări

Reghinenii de pretutindeni, îndemnați să doneze pentru Spitalul „Eugen Nicoară”

La câteva ore  după ce Spitalul Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin a intrat în regimul spitalelor care trebuie să interneze orice pacient testat sau nu împotriva COVID 19, jurnalista Paula Rusu, de loc din Reghin, a decis să demareze campania „Scut pentru Spitalul meu-Eugen Nicoară Reghin”. Scopul campaniei îl reprezintă achiziționarea de aparatură medicală,  materiale de protecție și dezinfectanți pentru personalul medical în valoare de 200.000 lei.

„Ideea acestei campanii nu este în totalitate a mea, m-a sunat un fost coleg de liceu din Reghin, Cristi Merdariu care, pe baza unei discuții cu un consilier local din Reghin,  mi-a spus despre situația dificilă din spitalul de la Reghin. Spitalul are bugetat pentru anul 2020 suma de 1.800.000 lei, sumă suplimentată cu încă 200.000 lei destinată activităților culturale, care au fost interzise. Aici  nu vorbim numai de fonduri pentru  aparatură, vorbim în egală măsură de mobilier, vorbim de plata celor care vin suplimentar în momentul în care e nevoie. Problema care a generat această campanie  este aceea că spitalul de la Reghin  beneficiază de un singur ventilator , extrem de puțin, în condițiile în care deservește o suprafață  destul de mare, zona până la limita județelor Cluj și Bistrița Năsăud, la care se adaugă  Valea Mureșului și Valea Gurghiului.   Ne propunem să strângem bani pentru achiziția unui ventilator , poate chiar mai multe, în condițiile în care se vor strânge mai mulți bani. Prețul unui astfel de ventilator este între 14 și 20 de mii de euro. În momentul de față , Spitalul din Reghin are o oferă la 14.000 de euro. Ideea este că prețurile la aparatele de acest tip sunt extrem de instabile , în sensul că, ce e azi 14 mi, mâine poate să fie 15 mii, iar săptămâna viitoare prețul să ajungă la 20.000 , în condițiile în care nu se prea găsesc pe piață și toată lumea fuge după ele. Statul român,  în momentul acesta , încearcă să aducă astfel de ventilatoare din Europa, dar numai pentru spitalele de primă linie , în condițiile în care un spital de linia a doua cum e ”Marius Nasta” așteaptă să primească ventilatoare și paturi de ATI pe care nu știe dacă o să le primească sau nu. În condițiile astea, cam care ar fi destinul unui spital precum celui din Reghin ?”, a declarat pentru Cotidianul Zi de zi  Paula Rusu inițiatorul campaniei.

Modalitatea de donare

Cei care vor să sprijine Spitalul „Eugen Nicoară” din Reghin o pot face  accesând site-ul  www.galantom.ro, la secțiunea „Scut pentru SPITALUL MEU-Eugen Nicoara Reghin”. „Am făcut un cont pe www.galantom.ro, prin intermediul organizației „Zi de Bine” condusă de  Melania Medeleanu, unde se pot face donații pentru spitalul din Reghin. În momentul la care vorbim,  s-au adunat în cont suma de 8.000 de lei Sunt foarte entuziasmată pentru că am început acestă campanie în cursul dimineții de marți, 31 martie, ora 10, și în șase ore  s-au strâns acești bani”, spune Paula Rusu.

O singură campanie, mare și eficientă

Un aspect extrem de important al acestei campanii în reprezintă caracterul ei unitar, pentru o mai mare eficientizare, astfel încât toate energiile să fie direcționate într-un singur scop, pentru spitalul reghinean.

„Este important să mergem pe un singur drum, să mergem pe o campanie unitară. Se știe că fiecare platformă pe care se fac astfel de campanii implică niște costuri, de aceea e bine să se meargă unitar, pe o campanie mai mare, în locul  mai multor campanii mai mici, prin care putem asftel economisi  niște bani necesari asistenței tehnice a acestor platforme. E important să ne adunăm toți într-un loc,  unde-s doi puterea crește cum spune o vorbă  românească.  Fiind toți la un loc, putem deveni eficienți, acesta fiind și motivul pentru care am direcționat acest sprijin într-o singură direcție”, a precizat Paula Rusu.

„Nu putem aștepta la nesfârșit să vină să ne salveze alții”

Campania „Scut pentru spitalul meu-Eugen Nicoară din Reghin” este una de suflet pentru Paula Rusu, demers care vizează spitalul orașului natal, acolo unde trăiesc părinții și sora Lia.

„Eu nu pot să fiu acum la Reghin,  sunt izolată de trei săptămâni în locul unde locuiesc , lângă  București.  Fizic, nu pot să fac nimic pentru părinții mei și pentru sora mea care trăiesc în Reghin , însă pot să fac ca lucrurile, cel puțin din dintr-o perspectivă a minimei normalități, să fie la îndemână, în cazul în care Doamne Ferește e nevoie. Sper să nu fie nevoie pentru ai mei, să nu fie nevoie pentru nimeni în principiu. Vedem și noi cum evoluează lucrurile , și cred că trebuie să fim pregătiți. Am mai făcut campanii în care m-am îndreptat spre grupuri țintă foarte bine definite, în general pentru copii, pentru cei cu tuberculoză, în care un mare număr de oameni erau rugați să ajute un număr mic de copii. În situația de față, suntem o țară întreagă în toată această poveste. Nu putem aștepta la nesfârșit să vină să ne salveze alții, să ne tot plângem că Statul, Guvernul , Primăria, managerul de spital  sau  doctorii nu fac nimic. Acest lucru  nu ne ajută absolut deloc în aceste momente. Fără-ndoială,  că după ce trece toată acestă situație, va trebui făcut ceva cu siguranță. Acum e momentul  să facem ceva, să ne salvăm din problema asta de sănătate care nu-și alege țintele, ea poate lovi pe oricine”, a spus Paul Rusu.

Reghineni din întreaga lume, donați pentru cei de acasă

Pentru cei care doresc să doneze sume mai mari, o pot face direct în contul Spitalului Municipal „Eugen Nicoară” din Reghin  deschis pentru donații : RO 69Trez4775006XXX003386.

„Pentru mureșeni și pentru reghineni în special, în mod particular am un îndemn: Să stați acasă, să vă păziți sănătatea, pentru că nimeni nu vă poate păzi mai bine decât vă puteți păzi voi. În al doilea rând, donați pentru Spitalul „Eugen Nicoară” , cei care are aveți o legătură cât de mică cu Reghinul, pentru că donați pentru voi.  Ce se adună din  această campanie  va rămâne în spitalul din Reghin sub formă de materiale, sub formă de aparatură. Nu va pleca de acolo nicăieri, sunt bunuri pentru comunitate și care vor rămâne în comunitate. Pentru reghinenii din lumea largă, nu doar din România ci din întreaga lume, donați pentru cei de acasă. Au nevoie de ajutorul nostru  și nu există altă formă prin care să-i putem ajuta acum”, a conchis Paula Rusu, inițiatorul  campaniei „Scut pentru Spitalul meu-Eugen Nicoară Reghin”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE