Avocații și executorii judecătorești, obligați să-și continuie activitatea Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 546 Vizualizări

Avocații și executorii judecătorești, obligați să-și continuie activitatea

Avocații, notarii publici și executorii judecătorești au obligația  să muncească pe perioada stării de urgență, potrivit unei dispoziții cuprinse într-o ordonanță a Guvernului. Dacă își suspendă activitatea, aceștia riscă excluderea din profesie. Conform documentului publicat în Monitorul Oficial,  avocații, notarii publici și executorii judecătorești sunt obligați ca, pe perioada instituirii stării de urgență, să ia “măsurile necesare în vederea asigurării continuității activității. Nerespectarea acestei obligații constituie abatere disciplinară care se sancționează cu excluderea din profesie, în condițiile și cu procedura stabilite de legislația în vigoare, aplicabile fiecărei profesii”.

Nerespectarea acestei obligații, prevede legiuitorul, reprezintă abatere disciplinară care se sancționează cu excluderea din profesie, în condițiile și cu procedura stabilite de legislația în vigoare, aplicabile fiecărei profesii, a precizat pentru Mediafax Nadia Cantemir-Stoica, avocat specializat în drept penal. Cu toate acestea, avocații spun că nu se va ajunge la excluderea din profesie, având în vedere și prevederile legii 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat.

Ordonanța vine la pachet și cu anumite înlesniri. Pe perioada stării de urgență, avocații, notarii și executorii beneficiază de amânarea plății facturilor la utilități și a chiriei biroului. OUG 29/20 prevede ca avocaţii, notarii şi executorii judecătoreşti să îşi continue activitatea în aceastră perioadă  dar pot solicita amânarea plăţii facturilor la electricitate, gaze naturale, apă, servicii telefonice și de internet.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE