Home / Comune / Astra Film , în variantă online

Astra Film , în variantă online

Distribuie

Astra Film vine în întâmpinarea publicului de acasă, trecând din sala de cinema în spațiul online, difuzând filme de nonficțiune premiate din întreaga lume.

Program:

24 Aprilie:
MarelePremiu Astra Film Festival 2013
Matthew’s Laws/ Marc Schmidt/Olanda/2012/72 min

Regizorul Marc Schmidt își filmează prietenul din copilărie, Matei, care, suferind de autism, încearcă cu disperare să pună ordine în haosul creat de boală, în jurul lui. Urmărite în deaproape, în intimitate, confruntările explozive ale lui Matei cu lumea exterioară sunt alternate cu observații stilizate și confesiuni personale. Pas cu pas, filmul ne dezvăluie modul complex în care Matei gândește și lasă să se întrevadă eventualele consecințe catastrofice pe care boala le poate avea în cele din urmă pentru el.

25 Aprilie:
Premiul Eco CinematogrAFF 2014
MARMATO/ Mark Grieco/USA, Columbia/2014/88 min

Columbia este centrul noii febre a aurului care a cuprins planeta, iar Marmato, o așezare străveche, e noua frontieră. Filmat timp de aproape şase ani, documentarul spune povestea confruntării dintre săteni şi o corporație canadiană care vrea să pună mâna pe cele 20 de miliarde de dolari, adică prețul aurului care zace sub casele oamenilor.

26 Aprilie:
Cel mai bun documentar competitia lnternational 2013
Dancing alone/Biene Pilavci/Germania/2012/98 min

La vârsta de 12 ani, Biene fuge de acasă și ajunge într-un orfelinat, lăsând în urmă o familie marcată de ură și violență. Astăzi, ea are 33 de ani și își propune să îi reîntâlnească pe toți membrii familiei sale – mama, tatăl, fratele și surorile, în încercarea de a înțelege și de a-și clarifica trecutul. Revederea nu e dorită însă de nimeni, iar relațiile sunt în continuare tensionate, complexe, alterate de amintirile brutale din copilărie, de abuzurile fizice și sexuale. Puternic, șocant și neobișnuit, acest film este o reflecție crudă, fără menajamente a unui prezent aflat într-o imposibilă reconciliere cu trecutul.

Rămâneți conectați la Astra Film online!
Pagina Astra Film Online: https://www.astrafilm.ro/online


De asemenea, verificati

Proiectul „Sate Sănătoase” lansat la Beica de Jos

Distribuie Dispensarul Medical Uman din Beica de Jos a găzduit miercuri, 28 decembrie  conferința de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.