Home / Administratie / Prevenirea intoxicațiilor la albine

Prevenirea intoxicațiilor la albine

Primăria Municipiului Reghin aduce la cunoștința cetățenilor  câteva aspecte legate de  aplicarea în această perioadă a  tratamentelor chimice la culturile agricole. Astfel, pentru prevenirea intoxicațiilor la albine, deținătorii de suprafețe agricole și silvice care efectuează tratamente chimice la culturile agricole și silvice pe care le dețin sunt obligați să anunțe în scris, consiliile locale cu cel puțin 48 de ore înainte de efectuarea tratamentului , precum și denumirea produsului folosit. Administratorii terenurilor agricole sau silvice trebuie să anunțe, telefonic sau în scris, apicultorii care au vatră de stupină staționată/permanentă  sau temporară/pastorală, cu cel puțin 24 de ore înaintea efectuării de către deținătorii de terenuri agricole sau silvice  a tratamentelor cu substanțe silvice, în vederea prevenirii intoxicațiilor la albine.

„În cazul în care apicultorul , prin nerespectarea de către deținătorul de suprafețe agricole și silvice a celor menționate mai sus, înregistrează mortalități la familiile de albine, consiliul local și administratorii terenurilor agricole sau silvice, în baza documentului sanitar-veterinar de constatare a cauzelor mortalității , întocmesc un proces-verbal de evaluarea a pagubelor  și stabilesc cuantumul  despăgubirilor care se acordă apicultorului de către deținătorul de suprafețe agricole  și silvice, la valoarea  de piață a familiilor de albine și a producției de miere care ar fi trebuit obținută în urma culesului”, se arată în comunicatul  Primăriei Reghin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Poliția Locală Târgu Mureș, buget de 18,2 milioane de lei în 2022. Cum vor fi cheltuiți banii

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat recent, cu prilejul unei ședințe ordinare de …