Home / Cultură / „Crimă şi pedeapsă”, în această seară pe TVR 3

„Crimă şi pedeapsă”, în această seară pe TVR 3

Distribuie

Teatrul Național de Televiziune programează în această seară una din capodoperele dramaturgiei universale, în cadrul proiectului Casa de Producție TVR, difuzat pe canalele TVR. Începând cu ora 20:00, pe TVR 3 puteți urmări adaptarea TV a piesei  „Crimă şi pedeapsă” de F. M. Dostoievski. Scenariul şi regia artistică  poartă semnătura lui  Ion Gostin,  traducerea și dramatizarea fiind semnate de Virgil Tănase.

Din distribuție fac parte  Rareş Gabriel Andrici (Raskolnikov), Niculae Urs (Porfiri), Gavril Pătru (Svidrigailov), Marina Palii (Sonia), Daniela Tocari (Dunia), Constantin Cojocaru (Marmeladov), Vivian Alivizache (Marfa), Carmen Ungureanu (Katerina), Mihai Răzuş (Lujin), Alexandru Mirea (Dementiev), Liana Mărgineanu (Cămătăreasa), Radu Gălbinaşu (Raskolnikov copil) și Claudia Soare (fata moartă).

„Are un om superior dreptul să înfăptuiască o crimă, dacă această crimă este în folosul întregii omeniri?” (F. M. Dostoievski).

„Iată întrebarea care a generat în mintea genială a lui Dostoievski romanul Crimă şi pedeapsă, întrebare la care răspunde, din perspectiva prezentului, şi acest film, care se doreşte a fi o meditaţie asupra trecutului dar şi o reflecţie asupra viitorului nostru imediat.”, afirmă regizorul Ion Gostin.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dublu eveniment cultural organizat de Rodica Olteanu

Distribuie Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş, aflat în subordinea Consiliului Județean …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.