Cine e candidatul PNL pentru Primăria Sighișoara Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1870 Vizualizări

Cine e candidatul PNL pentru Primăria Sighișoara

Propunerea Partidului Național Liberal pentru funcția de primar al municipiului Sighișoara la viitoarele alegeri locale este Constantin Mihai Fiscu. Anunțul a fost făcut recent, la începutul lunii iunie, pe o pagină de Facebook special creată pentru prezentarea candidatului liberal.

Astfel, în data de 3 iunie Constantin Mihai Fiscu s-a adresat sighișorenilor cu un mesaj al cărui motto este ”Pornim împreună!”, pe care îl redăm în rândurile de mai jos.

”Pornim împreună!”

Pentru că vreau să ne cunoaștem mai bine am hotărât să mă prezint, să mă destăinui, să vă împărtăşesc gândurile mele.
Despre mine s-au spus multe, dar vreau ca tot ce aflaţi să vină din partea mea.

M-am născut în Sighişoara, trăiesc în Sighişoara. Iubesc acest oraş care face parte din mine. Sunt căsătorit și am doi copii.

Nu am plecat nicăieri şi nu voi pleca niciodată.

Am copilărit în acest oraş. Tin minte cum arăta oraşul înainte de 1989: trăiam împreună, români, saşi, maghiari, romi, nu aveam conflicte între noi. Am suferit împreună abuzurile perioadei comuniste. Oamenii lucrau mult, nu se bucurau deloc de roadele muncii lor şi se retrăgeau în familie.
Oraşul era mult mai liniştit, dar atmosfera era sumbră. Ȋmi aduc aminte, fiind copil şi adolescent, cum tristeţea se putea vedea în ochii oamenilor cu care te întâlneai pe stradă. Noi eram la curent cu problemele părinţilor, cu dificultatea de-aţi putea asigura cele necesare unui trai decent.

Am trăit totuşi fericiţi. Cetatea ne-a protejat şi ne-a dat motive de încredere. Natura ne-a fost cel mai bun prieten. Nu pot uita iernile bogate în zăpadă, primăverile cu parfumul teilor înfloriţi, verile în care ne plimbam de-a lungul Târnavei, toamnele lungi în care părinţii noştri se pregăteau cu provizii din belșug.

Liceul l-am terminat la Joseph Haltrich în 1988. A fost cea mai grea perioadă a regimului comunist din România. Ȋmpreună am suferit, profesori şi elevi, alături de familiile noastre supuse la grele încercări. Nu puteam vorbi liber la şcoală, la liceu; ştiam ce se întâmplă şi aşteptam vremuri mai bune.

Toate acestea nu mai sunt. Oraşul nostru arată din depărtare la fel, dar este profund schimbat. Eu m-am schimbat, am deprins o meserie, însă am rămas în suflet cu dragostea pentru oraşul nostru şi toţi cei care trăiesc aici.”

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE